Meny

Store norske leksikon gratis på nettet

Store Norske Leksikon vil nå ta opp kampen mot Wikipedia på nett. FOTO: Store Norske Leksikon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter over 100 år på papir er Store Norske Leksikon blitt et rent nettleksikon. Kunnskapsforlaget markerte onsdag at leksikonet med over 300.000 artikler legges gratis ut på nettet.

Kulturminister Trond Giske (Ap) har engasjert seg for å få på plass et godt norsk leksikontilbud på nett. Han deltok under markeringen og legger vekt på at Store Norske på nett har solid kvalitetssikring.

– Den enorme informasjonsflommen fører til at det blir stadig vanskeligere å skille mellom god og dårlig informasjon på nett. Derfor er det svært viktig at vi bygger kunnskapskilder som gir enkel og gratis tilgang på kvalitetssikret informasjon for alle, sa Giske.

Leksikonet ligger tilgjengelig under snl.no. Arbeidet med å gjøre det gratis har fått støtte fra blant annet Kulturdepartementet.

Kunnskapsforlaget, som har det redaksjonelle ansvaret for leksikonet har flere samarbeidspartnere, blant dem Nasjonalbiblioteket, Meteorologisk institutt og Oljemuseet.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus