Nytt norsk gull

<p><strong>GULLGUTTER:</strong> Johan Kjølstad kastet seg over Ola Vigen Hattestad etter målpassering. Duoen sørget for Norges tredje gull i årets ski-VM i Liberec. (Foto: Scanpix)</p>
GULLGUTTER: Johan Kjølstad kastet seg over Ola Vigen Hattestad etter målpassering. Duoen sørget for Norges tredje gull i årets ski-VM i Liberec. (Foto: Scanpix)

<pLagsprintgutta sørget for ny jubel i Liberec.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liberec (NTB): Langrennsduoen var på forhånd favoritter til seier i den klassiske lagsprinten etter at de hadde vunnet henholdsvis gull og sølv på individuell sprint i fri teknikk dagen før.

Men Hattestad måtte hente fram sitt ytterste på oppløpet for å sikre et nytt gull.

– Jeg var pinne stiv og egentlig innstilt på å kjempe om sølvet, men jeg satset på lange tak framfor en rå spurt. Da jeg passerte (Sami) Jauhojärvi, skjønte jeg at det kunne gå, sa Ola Vigen Hattestad til NRK etter gulløpet.

Hattestad åpnet spurten på tredjeplass, men staket seg raskt til tet og vant relativt klart.

Tyske Axel Teichmann og Tobias Angerer knep såvidt sølvet foran finske Jauhojärvi og Ville Nousiainen.

Johan Kjølstad la et viktig grunnlag med en eksplosiv nest siste etappe for Norge. Levanger-mannen serverte Hattestad noen viktige metere forsprang ut på den siste og avgjørende runden.

– Jeg gikk bare og ventet på å slå til, men holdt igjen til bunnen av siste bakke på min siste etappe. Da jeg fikk en luke, tenkte jeg at de andre skulle få trøbbel med å slå Ola, sa Kjølstad til NRK.

Gullet er Norges tredje i årets ski-VM hittil. Samtlige er kommet i langrenn. (©NTB)

Tyskland (tv) slo såvidt Finland i kampen om sølvet. Det måtte fotofinish til for å skille de to konkurrentene. (Foto. scanpix)Tyskland (tv) slo såvidt Finland i kampen om sølvet. Det måtte fotofinish til for å skille de to konkurrentene. (Foto. scanpix)

Personvernpolicy