- Ni drept i flystyrten

<strong>DRAMA:</strong> Flyet fra Turkish Airline ble delt i tre da det krasjet på Schipol i Amsterdam. Foto: AFP
DRAMA: Flyet fra Turkish Airline ble delt i tre da det krasjet på Schipol i Amsterdam. Foto: AFP

<pDet bekreftes nå at ni passasjerer har omkommet. Det er ikke klart om noen nordmenn var med flyet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store ulykker i Europa

* 20. august 2008: Over 140 mennesker mistet livet da et Spanair-fly styrtet under avgang på Barajas-flyplassen i Madrid

* 22. august 2006: 170 mennesker mistet livet da et russisk Tupolev-fly styrtet øst i Ukraina

* 9. juli 2006: 124 mennesker omkom da et russisk Airbus-fly styrtet under landing ved Irkutsk i Sibir

* 3. mai 2006: 113 mennesker mistet livet da et Airbus-fly som tilhørte det armenske selskapet Armavia, styrtet i Svartehavet i Russland

* 14. august 2005: 121 mennesker omkom da et Boeing-fly fra det kypriotiske selskapet Helios styrtet i nærheten av Aten

* 8. januar 2003: 75 mennesker omkom da et fly fra Turkish Airlines styrtet under landing ved flyplassen Diyarbakir i Tyrkia

* 1. juli 2002: 71 mennesker mistet livet da et russisk Tupolev-fly og et DHL lastefly kolliderte i nærheten av Überlingen ved grensa til Sveits

* 8. oktober 2001: 118 mennesker mistet livet etter at et SAS-fly kjørte inn i en bygning på flyplassen i Milano etter først å ha truffet et tysk småfly

(Kilde: NTB)

Nederlandske myndigheter meldte ved 13-tiden at ni er bekreftet omkommet. Videre skal det være 25 hardt skadde, og 60 lettere skadde. TV-kanalen NOS melder om at tre av de omkomne er flyets piloter som satt i cockpiten, mans de øvrige seks er passasjerer.

En tyrkisk avis melder at piloten som førte flyet var under opplæring, og at kapteinen om bord skal ha forsøkt å avbryte landingen da alt gikk galt.

Les også: Tyrkisk fly krasjlandet i Amsterdam

Boeing 737-maskinen fra Turkish Airways hadde 128 passasjerer om bord i tillegg til sju besetningsmedlemmer, og hadde tatt av fra Istanbul onsdag morgen.

Flyet styrtet på et jorde ved flyplassen ved 10.40-tiden onsdag. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

En tyrkisk avis melder at piloten som førte flyet var under opplæring, og at kapteinen om bord skal ha forsøkt å avbryte landingen da alt gikk galt.

Motstridende dødstall

Meldingene har vært svært motstridende. Både den tyrkiske transportministeren og sjefen for Turkish Airlines var tidlig ute og bekreftet at ingen personer omkom.

Tidligere i dag rapporterte CNN at minst en var omkommet og 20 skadd i flykrasjen. En Twitter-bruker som befinner seg på flyplassen kan ikke forstå hvordan CNN fikk tak i informasjonen om taps- og skadetall.

Deretter ble det sagt at sju personer omkom. Men nå er det altså bekreftet at ni har omkommet

Det er foreløpig ikke klart om det var noen nordmenn ombord.

- Vi jobber med å kartlegge omfanget av ulykken og om det var nordmenn om bord, sier ambassadesekretær Roar Haugsdal til ABC Nyheter.

Har navnelisten

Ved ambassaden i Ankara har man fått tak i passasjerlisten, men den norske ambassadøren vil ikke si om det var noen nordmenn om bord.

- Vi har fått en navneliste som vi har sendt til utenriksdepartementet. Men vi kan ikke ut fra det si om det var nordmenn om bord. Det er noe UD må sjekke, sier ambassadør Cecilie Landsverk til ABC Nyheter.

I Utenriksdepartementet vet de heller ikke noe mer.

- Vi har ikke informasjon som tilsier at det var norske passasjerer ombord. Vi vet heller ikke hvor mange som har omkommet, sier pressevakt i UD, Haakon Svane til ABC Nyheter.

Personvernpolicy