- Holdt på å skrape vekk ansiktet

Oslojenta Annie Dahr Nygaard (20) spiller Appelsinpiken i filmatiseringen av Jostein Gaarders roman med samme navn. Foto: Knut Falch / SCANPIX.
Oslojenta Annie Dahr Nygaard (20) spiller Appelsinpiken i filmatiseringen av Jostein Gaarders roman med samme navn. Foto: Knut Falch / SCANPIX.

<pFredag har filmatiseringen av Jostein Gaarders Appelsinpiken kinopremiere. Filmens appelsinpike kunne fort skapt hodebry for regissør Eva Dahr.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I filmatiseringen av Appelsinpiken er det skuespiller Annie Dahr Nygaard (20) som spiller tittelrollen som piken med appelsinene. I filmen bergtar den mystiske kvinneskikkelsen hovedpersonens far gjennom sin flagrende, særegne sjarm.

Men under innspillingen kunne hun fort ha skapt betydelig hodebry for regissør Eva Dahr. I en scene var det nær ved å gå skikkelig galt for den unge oslojenta.

– Jeg måtte dytte en bil mens jeg selv var fullt utkledd i brudekjole. Det var en forferdelig dag, jeg var syk og proppfull av medisiner. Så mista jeg plutselig taket og tryna skikkelig, forteller Annie Dahr Nygaard til ABC Nyheter.

– Jeg falt mot bilen og var bare et par centimeter fra å skrelle av meg ansiktet mot støtfangeren. Heldigvis fikk jeg bare noen skrubbsår og noen småhull i kjolen, men det var mange på settet som var ganske svett etterpå, forteller hun.

Store ekstrakostnader

Den lovende skuespilleren tør knapt tenke på hva som kunne ha skjedd dersom marginene ikke hadde vært på hennes side, men fleiper med at det kunne blitt mange ekstrakostnader for å dekke over skadene med datagrafikk.

– Vi måtte ta en timinutters timeout etter fallet, ler hun.

Det kunne blitt det ultimate offer for en bok hun ellers ikke har så nært forhold til. Annie innrømmer at hun i utgangspunktet ikke er så stor Gaarder-fan.

– Noen mennesker er jo helt inne i historien og synes det er den ultimate kjærlighetshistorie. Jeg er vel ikke like oppslukt av fortellingen og hadde ikke så store forventninger. Men jeg synes resultatet er vakkert og godt fortalt. Men man må være villig til å ta inn over seg de store spørsmålene.

Identifiserer seg

Annie sier at hun lett kan identifisere seg med kvinneskikkelsen hun portretterer i filmen, og synes det er en fascinerende figur.

– For hovedpersonens far er appelsinpiken nærmest en mytisk person. Hun blir selve symbolet på kjærligheten, selv om hun jo bare er et menneske. Jeg liker hennes litt sære, dedikerte fremtoning, at hun lar seg oppsluke. Det kan jeg også skjønne og identifisere meg med.

Vil fortsette

Det som kunne blitt et stygt og kostbart fall var ikke nok til å skremme Annie vekk fra drømmen om å fortsette med skuespilleryrket. I dag jobber hun på pleiehjem, men teater har hun drevet med siden barndommen. Det er der hun har lidenskapen sin.

– Jeg har riktignok ingen nye prosjekter på trappene nå, men håper jo at det kan komme noe etter Appelsinpiken. For det er skuespiller jeg har lyst til å bli.

Appelsinpiken har premiere førstkommende fredag. ABC Nyheter kommer med sin anmeldelse i morgen, torsdag.

Personvernpolicy