Stoltenbergs prestisje-skole må stenge

Tilbakeslag: Statsministeren på ett av sine skolebesøk. Nå får han tilbakeslag for sin skole-kongstanke. Foto: Heiko Junge/Scanpix
Tilbakeslag: Statsministeren på ett av sine skolebesøk. Nå får han tilbakeslag for sin skole-kongstanke. Foto: Heiko Junge/Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p- Et førsteklasses bilde på heldagsskolen, sa Jens Stoltenberg da han besøkte en heldagsskole på Skedsmo i 2007. Nå legges den ned på grunn av kommunens økonomi.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Våren 2007 hyllet statsminister Jens Stoltenberg forsøket med heldagsskole og varm mat ved Sten-Tærud skole. Når dette skoleåret er over, er det likevel slutt for heldagsskolen i Ap-styrte Skedsmo, skriver Romerikes Blad.

Heldagsskole har vært et av Arbeiderpartiets prestisjeprosjekter i grunnskolen.

- Noe av det viktigste

«Jeg tror noe av det viktigste vi kan gjøre er å igangsette arbeidet med innføringen av heldagsskolen. »

Det skrev Stoltenberg i en kronikk i sommeren for to år siden, og la til rosende ord om skolen som skal nedlegges:

«For noen måneder siden besøkte jeg Sten-Tærud skole i Skedsmo, der de har innført heldagsskolen. Lærerne der fortalte om fornøyde elever som var mye mer konsentrert om læringen i timene, fordi de fikk spist og brukt kroppen i løpet av dagen. »

Førsteklasses bilde knuses

«Et førsteklasses bilde på heldagsskolen », mente statsministeren i mars 2007. På Sten-Tærud benket Stoltenberg seg sammen med andreklassinger. På bordet sto kokt ørret, stekte poteter, salatbolle og dressing - en inkarnasjon av regjeringens drøm om varm mat i skolen, forteller Romerikes Blad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå ryker begge de gjenværende heldagsskolene i Skedsmo på grunn av pengemangel i kommunen.

- Kommunens egen prioritering

Statsministerens pressetalsmann Torbjørn Giæver Eriksen avviser at avlysningen av heldagsskole-forsøket er regjeringens feil.

- Regjeringen har styrket kommunenes samlede inntekter reelt med 29 milliarder kroner siden vi overtok. I tillegg kommer 6 milliarder i tiltakspakka, sier han til ABC Nyheter.

- Den enkelte kommune må selv gjøre sine priorteringer innenfor rammene, slår Giæver Eriksen fast.

Vil ha like skoler

De kommunepolitikerne i Skedsmo vedtok budsjettet for 2009, besluttet de å nedlegge forsøkene på heldagsskole ved Sten-Tærud og Asakskoler.

Romerike Blad forteller at det skjedde fordi politikerne ikke så seg råd til å opprette heldagsskole på samtlige Skedsmoskoler. De ønsket ikke forskjellsbehandling og valgte de å fjerne ordningen ved de to eksisterende forsøksskolene.