
Stoltenbergs prestisje-skole må stenge

<p- Et førsteklasses bilde på heldagsskolen, sa Jens Stoltenberg da han besøkte en heldagsskole på Skedsmo i 2007. Nå legges den ned på grunn av kommunens økonomi.</p
Våren 2007 hyllet statsminister Jens Stoltenberg forsøket med heldagsskole og varm mat ved Sten-Tærud skole. Når dette skoleåret er over, er det likevel slutt for heldagsskolen i Ap-styrte Skedsmo, skriver Romerikes Blad.
Heldagsskole har vært et av Arbeiderpartiets prestisjeprosjekter i grunnskolen.
- Noe av det viktigste
«Jeg tror noe av det viktigste vi kan gjøre er å igangsette arbeidet med innføringen av heldagsskolen. »
Det skrev Stoltenberg i en kronikk i sommeren for to år siden, og la til rosende ord om skolen som skal nedlegges:
«For noen måneder siden besøkte jeg Sten-Tærud skole i Skedsmo, der de har innført heldagsskolen. Lærerne der fortalte om fornøyde elever som var mye mer konsentrert om læringen i timene, fordi de fikk spist og brukt kroppen i løpet av dagen. »
Førsteklasses bilde knuses
«Et førsteklasses bilde på heldagsskolen », mente statsministeren i mars 2007. På Sten-Tærud benket Stoltenberg seg sammen med andreklassinger. På bordet sto kokt ørret, stekte poteter, salatbolle og dressing - en inkarnasjon av regjeringens drøm om varm mat i skolen, forteller Romerikes Blad.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenNå ryker begge de gjenværende heldagsskolene i Skedsmo på grunn av pengemangel i kommunen.
- Kommunens egen prioritering
Statsministerens pressetalsmann Torbjørn Giæver Eriksen avviser at avlysningen av heldagsskole-forsøket er regjeringens feil.
- Regjeringen har styrket kommunenes samlede inntekter reelt med 29 milliarder kroner siden vi overtok. I tillegg kommer 6 milliarder i tiltakspakka, sier han til ABC Nyheter.
- Den enkelte kommune må selv gjøre sine priorteringer innenfor rammene, slår Giæver Eriksen fast.
Vil ha like skoler
De kommunepolitikerne i Skedsmo vedtok budsjettet for 2009, besluttet de å nedlegge forsøkene på heldagsskole ved Sten-Tærud og Asakskoler.
Romerike Blad forteller at det skjedde fordi politikerne ikke så seg råd til å opprette heldagsskole på samtlige Skedsmoskoler. De ønsket ikke forskjellsbehandling og valgte de å fjerne ordningen ved de to eksisterende forsøksskolene.