Stoltenbergs prestisje-skole må stenge

Tilbakeslag: Statsministeren på ett av sine skolebesøk. Nå får han tilbakeslag for sin skole-kongstanke. Foto: Heiko Junge/Scanpix
Tilbakeslag: Statsministeren på ett av sine skolebesøk. Nå får han tilbakeslag for sin skole-kongstanke. Foto: Heiko Junge/Scanpix

<p- Et førsteklasses bilde på heldagsskolen, sa Jens Stoltenberg da han besøkte en heldagsskole på Skedsmo i 2007. Nå legges den ned på grunn av kommunens økonomi.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våren 2007 hyllet statsminister Jens Stoltenberg forsøket med heldagsskole og varm mat ved Sten-Tærud skole. Når dette skoleåret er over, er det likevel slutt for heldagsskolen i Ap-styrte Skedsmo, skriver Romerikes Blad.

Heldagsskole har vært et av Arbeiderpartiets prestisjeprosjekter i grunnskolen.

- Noe av det viktigste

«Jeg tror noe av det viktigste vi kan gjøre er å igangsette arbeidet med innføringen av heldagsskolen. »

Det skrev Stoltenberg i en kronikk i sommeren for to år siden, og la til rosende ord om skolen som skal nedlegges:

«For noen måneder siden besøkte jeg Sten-Tærud skole i Skedsmo, der de har innført heldagsskolen. Lærerne der fortalte om fornøyde elever som var mye mer konsentrert om læringen i timene, fordi de fikk spist og brukt kroppen i løpet av dagen. »

Førsteklasses bilde knuses

«Et førsteklasses bilde på heldagsskolen », mente statsministeren i mars 2007. På Sten-Tærud benket Stoltenberg seg sammen med andreklassinger. På bordet sto kokt ørret, stekte poteter, salatbolle og dressing - en inkarnasjon av regjeringens drøm om varm mat i skolen, forteller Romerikes Blad.

Nå ryker begge de gjenværende heldagsskolene i Skedsmo på grunn av pengemangel i kommunen.

- Kommunens egen prioritering

Statsministerens pressetalsmann Torbjørn Giæver Eriksen avviser at avlysningen av heldagsskole-forsøket er regjeringens feil.

- Regjeringen har styrket kommunenes samlede inntekter reelt med 29 milliarder kroner siden vi overtok. I tillegg kommer 6 milliarder i tiltakspakka, sier han til ABC Nyheter.

- Den enkelte kommune må selv gjøre sine priorteringer innenfor rammene, slår Giæver Eriksen fast.

Vil ha like skoler

De kommunepolitikerne i Skedsmo vedtok budsjettet for 2009, besluttet de å nedlegge forsøkene på heldagsskole ved Sten-Tærud og Asakskoler.

Romerike Blad forteller at det skjedde fordi politikerne ikke så seg råd til å opprette heldagsskole på samtlige Skedsmoskoler. De ønsket ikke forskjellsbehandling og valgte de å fjerne ordningen ved de to eksisterende forsøksskolene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus