Vinmonopol-leder forsynte seg

<pAvdelingslederen ved vinmonopolutsalget forsynte seg av kassen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere avdelingsleder ved et vinmonopolutsalg i Nord-Trøndelag har erkjent underslag av flere hundre tusen kroner fra sin arbeidsgiver over flere år.

Den ansatte, som nå er oppsagt, ble politianmeldt 30. januar, etter avsløringer i Vinmonopolets internrevisjon.

– Den siktede avdelingslederen har erkjent både grovt underslag og straffskyld i avhør, og derfor gjenstår det bare en del kvalitetssikring av de fakta som er kommet fram under avhør, sier politiadvokat Amund Sand i Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisas nettutgave.

Avdelingslederen er siktet for grovt underslag, som har en strafferamme på inntil seks års fengsel. Hvordan vedkommende skal ha klart å underslå flere hundre tusen kroner, ønsker ikke politiet å opplyse om, ut over at det dreier seg om et grovt tillitsbrudd overfor arbeidsgiveren.

– Dette er en svært trist sak både for oss og den oppsagte avdelingslederen, sier kommunikasjonsleder Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet, som opplyser at bedriften har skjerpet rutinene etter denne saken.

– Vi har klare regler på at en del rutiner skal utføres av flere personer, men ved utsalget i Nord-Trøndelag var det bare den oppsagte avdelingslederen som foretok rutinene som skulle ha avslørt underslaget på et langt tidligere tidspunkt, sier Bing Lorentzen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus