Vinmonopol-leder forsynte seg

<pAvdelingslederen ved vinmonopolutsalget forsynte seg av kassen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere avdelingsleder ved et vinmonopolutsalg i Nord-Trøndelag har erkjent underslag av flere hundre tusen kroner fra sin arbeidsgiver over flere år.

Den ansatte, som nå er oppsagt, ble politianmeldt 30. januar, etter avsløringer i Vinmonopolets internrevisjon.

– Den siktede avdelingslederen har erkjent både grovt underslag og straffskyld i avhør, og derfor gjenstår det bare en del kvalitetssikring av de fakta som er kommet fram under avhør, sier politiadvokat Amund Sand i Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisas nettutgave.

Avdelingslederen er siktet for grovt underslag, som har en strafferamme på inntil seks års fengsel. Hvordan vedkommende skal ha klart å underslå flere hundre tusen kroner, ønsker ikke politiet å opplyse om, ut over at det dreier seg om et grovt tillitsbrudd overfor arbeidsgiveren.

– Dette er en svært trist sak både for oss og den oppsagte avdelingslederen, sier kommunikasjonsleder Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet, som opplyser at bedriften har skjerpet rutinene etter denne saken.

– Vi har klare regler på at en del rutiner skal utføres av flere personer, men ved utsalget i Nord-Trøndelag var det bare den oppsagte avdelingslederen som foretok rutinene som skulle ha avslørt underslaget på et langt tidligere tidspunkt, sier Bing Lorentzen. (©NTB)

Personvernpolicy