Norsk imam sier USA selv sto bak 11. september

Norsk imam sier USA selv sto bak 11. september
Norsk imam sier USA selv sto bak 11. september

<pUSA sto selv bak terrorangrepene 11. september, hevdet en norsk imam under et foredrag for studenter på Høgskolen i Oslo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forelesningssalen på Høgskolen i Oslo gikk imamen Zulqarnain Sakandar Madni langt i å hevde at det var amerikanske myndigheter som sto bak terrorangrepene 11. september 2001, melder TV 2.

Han antydet også at jøder kjente til terroraksjonen, og sa at 4000 jøder var borte fra de to tårnene i World Trade Center samme dag.

– De kom ikke på jobben. Hvorfor ikke? sa imamen under foredraget.

Foredraget, som fant sted i regi av IslamNet i mai 2008, er lagt ut på YouTube. Om to uker er den omstridte imamen igjen invitert for å tale til muslimske studenter ved høyskolen. Han vil selv ikke kommentere saken, ifølge TV 2.

Se videoen her.

– Skremmende retorikk, dette virker utrolig konspiratorisk. Vi skal bygge samhold i Norge, ikke splid, sier Venstres Abid Raja. Han tar sterkt avstand fra uttalelsene, og mener at å bekjempe ekstremisme som dette er viktig for å unngå konflikter.

Zulqarnain Sakandar Madni er oppvokst i Norge, men utdannet i Saudi-Arabia. Han har også tidligere vakt oppsikt, under et nettmøte i Aftenposten.no i 2006 hevdet imamen at terrororganisasjonen al-Qaida og bin Laden var oppdiktet. (©NTB)

Personvernpolicy