- Siv Jensen er smålig og trangsynt

LO-leder Roar Flåthen mener at Siv Jensen og Frp forgifter integreringsdebatten, samtidig som han hevder at Jensens uttalelser er et populistisk trekk foran høstens stortingsvalg. FOTO: Scanpix
LO-leder Roar Flåthen mener at Siv Jensen og Frp forgifter integreringsdebatten, samtidig som han hevder at Jensens uttalelser er et populistisk trekk foran høstens stortingsvalg. FOTO: Scanpix

<pLO-leder Roar Flåthen mener Frp-formann Siv Jensen forgifter integreringsdebatten i Norge med sine uttalelser om snik-islamisering.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under et møte i Oslo Arbeiderparti tirsdag gikk LO-lederen sterkt i rette med Jensen og betegnet henne som smålig og trangsynt. Han roste derimot Høyre og Per-Kristian Foss for å ha slått tilbake og for å ha vist ansvar.

– Jensen stigmatiserer store minoritetsgrupper, også mange av LOs medlemmer. Hun har ikke noe grunnlag for sine påstander. Det er typisk at de kommer i et valgår og på et tidspunkt da Frp har fallende oppslutning, tordnet Flåthen.

Han la til at Arbeiderpartiet og LO må være klokkeklare i sin avvisning av Frps innvandrings- og integreringspolitikk.

LES OGSÅ: - Islamister vil splitte samfunnet

Skremmebilde

LO-lederen mener Frp tegner et skremmebilde av nye landsmenn, mens det Norge trenger, er mer og bedre integrering, ikke tvangsløsninger som dem Jensen foreskriver.

– Frp framstiller det som om islam tar over det norske samfunnet. Har dere hørt noe sånt sprøyt! Se bare på Stortinget og andre styrende organer. De er ikke akkurat preget av innvandrere. Utfordringen er å få dem mer med i samfunnet, ikke isolere dem ved å mane fram skrekkbilder, sa LO-lederen.

Hans oppskrift er større forståelse for folk med annen kulturell og religiøs bakgrunn, mer raushet fra storsamfunnets side og stadig bedre tiltak for integrering.

– Alt er ikke problemfritt, det sier ingen. Men det hadde gått an av Siv Jensen å diskutere dette ut fra en positiv innfallsvinkel. Nå har hun isteden stigmatisert hele Malmö og utløst sterke reaksjoner i Sverige, sier Flåthen til NTB.

Krisen

LO-lederen kom ikke utenom krisen. Han sa at ingen norsk regjering i fredstid har stått overfor slike utfordringer som dem den økonomiske krisen fører med seg. Ingen land går fri, heller ikke Norge. Ledigheten vil øke, derom hersker det ingen tvil.

– Men Norge har handlefrihet, kanskje bedre enn noen andre. Og det er fordi vi har ført en ansvarlig økonomisk politikk i mange år, regjeringen og LO i fellesskap. Derfor kan regjeringen stimulere næringslivet med statlige tiltak. Her er Norge på topp i Europa, sa Flåthen.

Han tegnet det store bildet og viste at land etter land kutter i de offentlige budsjettene.

– Men ikke hos oss. Det er ikke engang noe tema. I Norge styrker vi de offentlige budsjettene for å ri krisen av, for å holde hjulene i gang mens det verste raser rundt oss, og for å forberede bedriftene på at det en gang snur. For det vil det. Nå bygger vi bro over disse periodene med penger som er skapt av sterke offentlige fellesskap, sa Flåthen.

Personvernpolicy