Ber om unnskyldning for Obama-tegning

<pMedieeieren Rupert Murdoch ba tirsdag personlig om unnskyldning for en politisk karikaturtegning kritikere har oppfattet som en rasistisk beskrivelse av USAs president Barack Obama.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange har blitt såret over denne tegningen, og mener den er rasistisk overfor president Obama. Faksimile fra The New York Post.Mange har blitt såret over denne tegningen, og mener den er rasistisk overfor president Obama. Faksimile fra The New York Post.

- I forrige uke gjorde vi en feil. Vi publiserte en karikatur som fornærmet mange mennesker, sier Murdoch i en uttalelse på nettstedet til hans tabloidavis The New York Post, som trykket tegningen.

- I dag ønsker jeg å be om unnskyldning personlig.

Les også: Avis beklager Obama-karikatur

Murdoch sier karikaturtegningen først var ment som en spøk med den økonomiske tiltakspakken Obama, USAs første fargede president, har fremmet.

Den «var ikke ment å være rastisk, men har dessverre blitt oppfattet slik av mange», sier Murdoch.

Tegningen forestilte Travis, en sjimpanse som ble skutt og drept av politiet i Connecticut nær New York etter at den angrep en kvinne forrige uke.

I tegningen står to politifolk over sjimpansens kropp. En av dem sier: «De må finne noen andre til å skrive den neste tiltakspakken.»

Personvernpolicy