Satellitt-krasj nær Antarktis

Nasas Orbiting Carbon Observatory ble skutt opp med en bærerakett av typen Taurus XL fra Vandenberg-basen i California tirsdag, men styrtet i havet kort tid etter oppskytingen, uten å ha nådd ut i bane. Foto: Scanpix/AFP.
Nasas Orbiting Carbon Observatory ble skutt opp med en bærerakett av typen Taurus XL fra Vandenberg-basen i California tirsdag, men styrtet i havet kort tid etter oppskytingen, uten å ha nådd ut i bane. Foto: Scanpix/AFP.

<pEn amerikanske satellitt som skulle brukes til å måle utslipp av karbondioksid falt i havet tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Satellitten (…) landet i havet liket ved Antarktis», erklærte John Brunschwyler, lederen for Taurusrakettprogrammet ved Orbital Sciences Corporation.

Den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa sier det ble gjennomført en vellykket oppskytning fra Vandenberg Air Force Base i California. Satellitten var ombord en bærerakett av typen Taurus XL, og ble skutt opp klokka 10.51 norsk tid. Få minutter etter oppskytingen skjedde det en feilig da en del som skulle beskytte satellitten under oppskytingen ikke ble skilt fra bæreraketten på riktig måte.


Personvernpolicy