Saddams høyre hånd kan få dødsdom

Saddam Husseins tidligere visestatsminister, 73 år gamle Tariq Aziz. Foto: Scanpix
Saddam Husseins tidligere visestatsminister, 73 år gamle Tariq Aziz. Foto: Scanpix

<pNeste måned faller dommen mot Tariq Aziz, som var Saddam Husseins visestatsminister. Han er tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten, og kan bli dømt til døden dersom han blir kjent skyldig.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aziz og sju medtiltalte er tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten etter en massehenrettelse i Bagdad i 1992, da 42 menn ble tatt av dage av Saddams regime. Han er også tiltalt for Saddam-regimets brutale angrep på kurdere på 1980-tallet.

Nå er rettssaken mot Aziz og de andre ferdig, og dommen vil falle 11. mars, opplyser en talsmann for domstolen. Dersom Aziz blir kjent skyldig, risikerer han dødsstraff, slik dommen ble mot både Saddam Hussein selv og flere andre av hans nære medarbeidere.

73 år gamle Tariq Aziz var i over 20 år Iraks ansikt utad, og var også i perioder landets utenriksminister. Han overga seg til amerikanske soldater i april 2003 etter at Saddams regime ble styrtet. (©NTB)

Personvernpolicy