– Kronprinsesse Victoria gifter seg

<pSveriges kronprinsesse Victoria vil kunngjøre sin forlovelse med kjæresten Daniel Westling i dag, melder svenske medier. Selve bryllupet skal stå neste vår eller sommer.</p

Sveriges kronprinsesse Victoria skal gifte seg. Her er hun sammen med kronprinsesse Mette-Marit under et besøk i Longyearbyen. Foto: Scanpix
Sveriges kronprinsesse Victoria skal gifte seg. Her er hun sammen med kronprinsesse Mette-Marit under et besøk i Longyearbyen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges kronprinsesse Victoria vil kunngjøre sin forlovelse med kjæresten Daniel Westling. Foto: ScanpixSveriges kronprinsesse Victoria vil kunngjøre sin forlovelse med kjæresten Daniel Westling. Foto: Scanpix

Ifølge svenske medier vil forlovelsen bli offentliggjort i løpet av tirsdagen. Selve bryllupet kan komme til å stå neste vår eller sommer.

Statsminister Fredrik Reinfeldt skal allerede ha blitt informert søndag kveld. Han og resten av statsrådene er innkalt til et møte på slottet tirsdag klokken 13, der både kong Carl Gustaf, dronning Silvia og kronprinsessen selv kommer til å være til stede, opplyser en anonym regjeringskilde til Expressen.

Møtet er ventet å vare i to timer.

Statsministerens pressesekretær Edvard Unsgaard har bekreftet at statsrådene er innkalt til møte på slottet, men han forsøker samtidig å dempe spekulasjonene om at en forlovelse er på gang.

– Det er en ganske vanlig hendelse. Jeg kan ikke si nøyaktig hvor ofte det skjer, men det er nesten annenhver måned, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsiktige

Slottet skal ha vært svært diskré med kommunikasjonen omkring forlovelsen. Ifølge svensk lov skal statsministeren informeres først, deretter resten av regjeringen, som må godkjenne mannen kronprinsessen skal gifte seg med.

Kronprinsesse Victoria (31) møtte treningsinstruktøren Daniel Westling (35) i 2002. Siden da har svenskene lurt på om det er Daniel som blir den utvalgte. Spekulasjonene har vært mange, men endelig ser det ut som om ventetiden er over for bryllupshungrige svensker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten dominerte tirsdag formiddag svenske nettaviser, som redegjorde for hvordan paret traff hverandre, Daniel Westlings sosiale bakgrunn og hvordan slottet har forholdt seg til mannen som ser ut til å bli Sveriges kommende prinsgemal.

På nettsidene til både Aftonbladet og Expressen kunne leserne sende sine hilsninger til paret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eier treningsstudio

Daniel Westling beskrives som en vanlig gutt fra tettstedet Ockelbo nord for Gävle på østkysten.

Han er deleier i et treningsstudio i Stockholm og det var da kronprinsessen ble med lillesøster Madeleine for å trene for snart sju år siden, at de to traff hverandre.

Dronning Silvia skal ha vært skeptisk til datterens valg av kjæreste ettersom han verken var språkmektig eller hadde høyere utdanning, men i stedet en gutt med stor interesse for trening og idrett.

Men Victoria var svært forelsket og nektet å oppgi forholdet. Dermed ble han etter hvert sendt på «prinseskole» for å lære seg språk og «vett og etikette», ifølge Expressen.

Paret han imidlertid måttet følge strenge regler og fikk de første årene ikke lov å vise seg sammen på offentlige steder.

I fjor fikk ba Victoria om tillatelse til å ta med Daniel til København for å feire kronprins Frederiks 40-årsdag ettersom det var en privat fest. Da ble svaret endelig ja. (©NTB)