Bruce blir boss på Glastonbury

«The Boss» står øverst på plakaten til Glastonbury-festivalen førstkommende helg. FOTO: Scanpix
«The Boss» står øverst på plakaten til Glastonbury-festivalen førstkommende helg. FOTO: Scanpix

<pBruce Springsteen topper listen over artister på årets Glastonbury-festival sørvest i England. «The Boss» skal spille lørdagskonsert, og ryktene går tett om at Neil Young og Blur skal opptre fredag og søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Springsteen regnes som et sikkert kort for arrangørene av den berømte festivalen. I fjor ble den prestisjetunge lørdagskonserten gitt til rapperen Jay-Z, noe mange mente var vel dristig, selv om konserten ble godt mottatt.

– Jeg er veldig glad for at Bruce Springsteen har sagt ja til å komme hit for første gang. Han er en av rockens aller største legender, og jeg er sikker på at dette blir en av våre største konserter noensinne, sier festivalsjef Michael Eavis.

– Det er helt utrolig at vi har fått Bruce til å komme hit for å spille. Dette er toppen på årets kransekake, og jeg er sikker på at mange vil få bakoversveis når vi kunngjør hele årets artistliste, tilføyde hans datter Emily ifølge BBC.

Den nå 73 år gamle Michael Eavis organiserte i 1971 den aller første utendørsfestivalen i Glastonbury, en liten by i grevskapet Somerset sørvest i England, og festivalene har siden da tiltrukket seg hundretusener av besøkende. Årets festival varer fra 26. til 28. juni.Les også:

ABC Nyheters festivaloversikt 2009

Personvernpolicy