Midlertidig ansatte får bli i Nav

Midlertidig ansatte får bli i Nav
Midlertidig ansatte får bli i Nav

<pNav får inntil videre beholde midlertidige stillinger som et tiltak for å løsen krisen i etaten, opplyser arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap).</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De som jobbet i Nav ved nyttår, får bli i Nav. Det har vært skapt et inntrykk av at Nav må nedbemanne mens køene vokser. Det er feil, og jeg slår fast at midlertidige stillinger i Nav videreføres, sa Andersen under en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Ukjent omfang

Statsråden kunne imidlertid ikke si hvor mange stillinger eller hvor mange penger det er snakk om.

– Beløp og slikt kommer i proposisjonen som legges fram for Stortinget senest 20. mars. Men det er et betydelig beløp, sier Andersen.

Nav får i stor grad selv bestemme hvordan etaten skal bruke de ekstra midlene, forklarer Andersen. Han viser til at 100 millioner kroner som etaten fikk ekstra i andre halvår i fjor dels ble brukt til overtid og dels til midlertidige stillinger.

Utsatt reform

Fra før har regjeringen utsatt iverksettingen av den nye stønadsordningen med arbeidsavklaringspenger som opprinnelig var planlaget gjennomført fra 1. oktober i år. Ny startdato for denne reformen i reformen er satt til 1. mars 2010.

I tillegg tilførte regjeringen Nav 320 nye stillinger i tiltakspakken som ble behandlet av Stortinget 13. februar i år.

Når Stortinget behandler Nav-proposisjonen i mars vil det komme ytterligere tiltak, opplyser Andersen.

- Intet nytt

– Det Andersen kom med på pressekonferansen mandag er ren brannslukking. Det er et forsøk på å kjøpe seg tid fram til meldingen om Nav kommer til Stortinget 20. mars. Dessverre er det ikke noe av dette som vil hjelpe en eneste bruker av Nav, sier Robert Eriksson (Frp) som er medlem av Stortingets sosialkomité.

Personvernpolicy