Grytøya-etterlatte gir seg ikke

Advokat Eli Stavnes Pettersen sier at de vil gå til sak mot staten som normalt, som om retten tidligere har konkludert med at erstatningssaken etter Grytøya-ulykken er foreldet. Foto: Scanpix og Stein Ove Korneliussen.
Advokat Eli Stavnes Pettersen sier at de vil gå til sak mot staten som normalt, som om retten tidligere har konkludert med at erstatningssaken etter Grytøya-ulykken er foreldet. Foto: Scanpix og Stein Ove Korneliussen.

<pKampen om erstatning etter Grytøya-ulykken er ikke over. Saken ankes. I tillegg opprettholder pilotens etterlatte sitt søksmål.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondenes tingrett sa i sin kjennelse 30. januar at erstatningssaken som etterlatte anla mot staten etter Grytøya-ulykken, er foreldet. Dermed er det ikke grunnlag for å kreve erstatning fra staten. De etterlatte krevde erstatning etter at en beruset pilot krasjet et Twin Otter-fly i fjellveggen på Grytøya i Troms 11. juli 1972. Ulykken førte til at alle 17 om bord mistet livet.

Det er høyesterettsadvokat Arne Meltvedt som representerer tolv av de etterlatte passasjerene. ABC Nyheter er kjent med at saken vil bli anket til lagmannsretten.

Heller ikke etterkommerne etter piloten gir seg. De har også stevnet staten, og saken er berammet til 15. april i Trondenes tingrett.

- Avgjørelsen i den første saken får ikke noen betydning for vår sak, og vi skal i retten i april. Sannsynligvis kommer retten frem til samme konklusjon i april, men etter det kan vi prøve å få de to sakene forenet, og jeg mener den bør opp til Høyesterett, sier advokat Eli Stavnes Pettersen, som representerer den avdøde pilotens enke og to sønner.

Ifølge Stavnes Pettersen krever de både erstatning og oppreisning, som skal fastsettes etter rettens skjønn.

Personvernpolicy