Advarer mot å hjelpe palestinerne

Illustrasjonsfoto fra Gaza. Foto: Scanpix
Illustrasjonsfoto fra Gaza. Foto: Scanpix

<pVerdenssamfunnet må ikke hjelpe palestinerne med gjenoppbygging på Gazastripen, mener israelsk professor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professor Efraim Inbar leder Begin-Sadat-senteret for strategiske studier ved Bar-Ilan-universitetet i Israel.Professor Efraim Inbar leder Begin-Sadat-senteret for strategiske studier ved Bar-Ilan-universitetet i Israel.

– Vestlige ledere har idiotisk nok bestemt seg for å gjenoppbygge Gaza raskt. Dette sender helt gale signaler, mener professor Efraim Inbar som leder Begin-Sadat-senteret for strategiske studier ved Bar-Ilan-universitetet i Israel.

– Verdenssamfunnet må tenke strategisk og ikke bli sentimentale, mener Inbar, som blir lyttet nøye til av israelske høyrepolitikere.

Inbar har liten omtanke for sivilbefolkningen i området, og håper at de vil la sin misnøye gå ut over Hamas og ikke Israel.

– Den internasjonale kampanjen for å gjenoppbygge Gaza er umoralsk, mener Inbar, som mener at palestinerne må innse at de aldri skulle ha stemt på Hamas i valget i 2006.

FN anslår at det ble gjort skade for minst 14 milliarder kroner under Israels 22 dager lange angrep mot Gazastripen tidligere i år, og flere land har lovet å bidra til gjenoppbyggingen.

Norge leder den internasjonale giverlandsgruppen (AHLC) for de palestinske områdene, og er i mars medarrangør for en giverlandskonferanse i Kairo i Egypt.

USAs utenriksminister Hillary Clinton er blant dem som kommer for å diskutere hvordan man skal organisere gjenoppbyggingen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus