Advarer mot å hjelpe palestinerne

Illustrasjonsfoto fra Gaza. Foto: Scanpix
Illustrasjonsfoto fra Gaza. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVerdenssamfunnet må ikke hjelpe palestinerne med gjenoppbygging på Gazastripen, mener israelsk professor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Professor Efraim Inbar leder Begin-Sadat-senteret for strategiske studier ved Bar-Ilan-universitetet i Israel.Professor Efraim Inbar leder Begin-Sadat-senteret for strategiske studier ved Bar-Ilan-universitetet i Israel.

– Vestlige ledere har idiotisk nok bestemt seg for å gjenoppbygge Gaza raskt. Dette sender helt gale signaler, mener professor Efraim Inbar som leder Begin-Sadat-senteret for strategiske studier ved Bar-Ilan-universitetet i Israel.

– Verdenssamfunnet må tenke strategisk og ikke bli sentimentale, mener Inbar, som blir lyttet nøye til av israelske høyrepolitikere.

Inbar har liten omtanke for sivilbefolkningen i området, og håper at de vil la sin misnøye gå ut over Hamas og ikke Israel.

– Den internasjonale kampanjen for å gjenoppbygge Gaza er umoralsk, mener Inbar, som mener at palestinerne må innse at de aldri skulle ha stemt på Hamas i valget i 2006.

FN anslår at det ble gjort skade for minst 14 milliarder kroner under Israels 22 dager lange angrep mot Gazastripen tidligere i år, og flere land har lovet å bidra til gjenoppbyggingen.

Norge leder den internasjonale giverlandsgruppen (AHLC) for de palestinske områdene, og er i mars medarrangør for en giverlandskonferanse i Kairo i Egypt.

USAs utenriksminister Hillary Clinton er blant dem som kommer for å diskutere hvordan man skal organisere gjenoppbyggingen. (©NTB)