Høyanger får millioner i nødhjelp

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad møtte ordføreren i Høyanger, Kjartan Longva, mandag. Temaet var konkursen i hjørnestensbedriften Fundo. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad møtte ordføreren i Høyanger, Kjartan Longva, mandag. Temaet var konkursen i hjørnestensbedriften Fundo. Foto: Knut Falch / SCANPIX

<pHøyanger kommune vil få både omstillingsmidler og skjønnsmidler, lover kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi skal stille opp på dugnad for Høyanger. Det er ingen tvil om at kommunen kvalifiserer til å motta omstillingsmidler, og den vil også få skjønnsmidler, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til NTB.

Totalt kommer den økonomiske nødhjelpen fra regjeringen trolig til å komme opp i godt over 10 millioner kroner etter at felgprodusenten Fundo gikk konkurs, kanskje blir det snakk om flere titalls millioner kroner. Høyanger kommune fikk over natten drastisk økte utgifter og betydelig reduserte skatteinntekter.

– Hele sosialbudsjettet vårt på 2 millioner kroner for 2009 er brukt opp allerede. I tillegg ser vi foreløpig behov for ytterligere 10 millioner kroner i skjønnsmidler, sier ordfører Kjartan Longva. Fundo og bedriftens ansatte bidro til kommunens inntekter med 27 millioner kroner i 2007.

Mandag formiddag møtte Longva Kleppa og nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap). Hver fjerde arbeidstaker i Høyanger kan stå uten arbeid hvis de mest pessimistiske scenariene inntreffer (©NTB)

Personvernpolicy