Toppidrettsutøver frikjent for misbruk av gutter

<pOslo (NTB): En 33 år gammel toppidrettsutøver er i Oslo tingrett frifunnet etter å ha vært tiltalt for seksuelt misbruk av tre mindreårige gutter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen ble i januar i fjor pågrepet og siktet for voldtekt og seksuell omgang med tre mindreårige gutter. Han hadde akkurat sonet ferdig en tidligere dom for overgrep da han ble pågrepet og anklaget for misbruk mot de tre mindreårige guttene.

I dommen som falt mandag, ble mannen frifunnet, skriver Nettavisen.

Meddommerne, som var i flertall, mente at bevisførselen i saken var mangelfull. Guttene var presset til å forklare seg falskt, mener de, og viser til at fornærmede først forklarte at sexen ikke var frivillig, og at han senere endret forklaring. Rettens mindretall, fagdommeren, mener på sin side at det er bevist utenfor rimelig tvil at tiltalte har hatt sex med de tre guttene.

Ifølge tiltalen skal misbruket ha skjedd i mannens leilighet i Oslo flere ganger i 2007.

Aktor i saken, statsadvokat Geir Evanger, sa i sin innledningsprosedyre at guttene skal ha fått tilbud om penger, alkohol eller andre gaver for at 33-åringen skulle ha sex med dem.

Den tiltalte mannen ble også frifunnet fra erstatningskravet, som krever en mindre streng bevisførsel.

Forsvareren til idrettsprofilen sier til VG Nett at de ser på dommen som meget grundig og velformert, og at det ser mye når han til og med ble frifunnet fra erstatningskravet.

Påtalemyndighetene og bistandsadvokatane har ikke tatt noen umiddelbar beslutning om hvorvidt de vil anke dommen.

Statsadvokat Geir Evanger uttalte etter at dommen var klar at han var enig med mindretallet, og Ruth Nying Frøland, bistandsadvokat for en av de fornærmede guttene sa til VG Nett at det er meningsløst å tro at de ville gått igjennom alt dette dersom det ikke hadde skjedd noe.

Personvernpolicy