Frykter voldsbølge etter finanskrisen

<pBritisk politi frykter at den økonomiske nedturen skal utløse en voldsbølge i øyrikets byer. Beredskapen skal trappes opp fram mot sommeren, da britene venter en bølge av protestdemonstrasjoner, skriver The Guardian.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for London-politiets ordensavdeling David Hartshorn sier at arbeidsledige og folk som har mistet hus, hjem og sparepenger i finanskrisen kan bli «fotsoldater» i en hær av voldelige demonstranter. Banklokaler kan bli utsatt for angrep, mener han.

Det gjelder spesielt filialer av banker som fortsatt betaler store bonuser til sjefene sine, selv om de mottar milliarder i offentlig støtte. Flernasjonale selskaper som får deler av skylden for finanskrisen, er også mulige angrepsmål, het det på The Guardians nettsider mandag.

London-politiets advarsel kommer etter en rekke til dels voldelige protestaksjoner i flere europeiske byer. Fra Reykjavik i nord via Paris til Aten i sør har folk gått ut i gatene for å demonstrere mot finansinstitusjonenes og politikernes håndtering av finanskrisen.

På 1980-tallet førte sosial og økonomisk uro til store demonstrasjoner i Storbritannia, og noen av disse demonstrasjonene utviklet seg til voldsomme uroligheter. Nå mottar britisk politi regelmessige etterretningsrapporter om hva som rører seg i folkedypet. (©NTB)

Personvernpolicy