Er dette tidenes verste MGP-låt?

Er dette tidenes verste MGP-låt?
Er dette tidenes verste MGP-låt?

<pMann i ringbrynje uler som en ustemt hund. Har Bulgaria valgt tidenes dårligste bidrag til Melodi Grand Prix?</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag gikk Alexander Rybak til topps i den norske MGP-finalen med låta «Fairytale».

Omtrent på samme tid stod den bulgarske sangeren Krassimir Avramov på scenen i Bulgarias hovedstad Sofia og ulet seg til topps i den nasjonale utvelgelsen - etter en evighet med kvalifiseringsrunder.

Nå går debatten flere steder på nett om Avramov står for en av de dårligste MGP-fremføringene i historien.

Og det er ikke det at vinnerlåta «Illusion» er så mye verre enn andre låter fra Melodi Grand Prix. Problemet er bare at Krassimir Avramov har tatt noe som er dårlig i utgangspunktet - og gjør en kjempeprestasjon med å foredle det på verst tenkelige måte.

Uling i falsett

Avramov har bakgrunn fra pantomime, men ifølge sin offisielle hjemmeside la han teateret på hylla da han ikke lenger klarte å holde tysst. Dermed utviklet han sin egen særegne sangstil i falsett.

I vinnerlåta fra helgens finale er det lett å tenke at falsettsangeren aldri burde ha gitt opp pantomimen. Her synges det nemlig ute av både takt og tone. Skjønt, ordet «synge» er kanskje å ta i. Det er det mer snakk om hundeuling for alle pengene - før det mot slutten minner mer om en ambulanseutrykning i innpakningen til en slags etno-opera.

Spill låta på full guffe, og se hver en katt og hund skygge banen i en kilometers radius. Om du ser for deg Robin Hood som gjør et mislykket forsøk på å imitere Tingeling, får en idé om hva vi snakker om.

Likevel fikk Krasimir Avramov hele 55 prosent av stemmene lørdag, og skal representere Bulgaria i Moskva i mai.

Konkurrerer ikke mot Alexander

Sjansen er imidlertid stor for at vår egen Alexander Rybak og Bulgarias Krassimir Avramov slipper å konkurrere mot hverandre.

Norge skal først på banen i den andre semifinalen den 14. mai, mens Avramov blant annet skal møte Sverige og Island i den første semifinalen 12. mai. Derfra bør Krassimir Avramov med låta «Illusion» aldri komme.

Klikk på videoen under for å se Bulgarias bidrag til Melodi Grand Prix. Og om du ikke orker å sjekke ut hele låta, får du et godt inntrykk om du hører det siste minuttet av Krassimir Avramovs bidrag.

Hva synes du om låta? Skriv inn din mening i kommentarfeltet under.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus