Er dette tidenes verste MGP-låt?

Er dette tidenes verste MGP-låt?
Er dette tidenes verste MGP-låt?

<pMann i ringbrynje uler som en ustemt hund. Har Bulgaria valgt tidenes dårligste bidrag til Melodi Grand Prix?</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag gikk Alexander Rybak til topps i den norske MGP-finalen med låta «Fairytale».

Omtrent på samme tid stod den bulgarske sangeren Krassimir Avramov på scenen i Bulgarias hovedstad Sofia og ulet seg til topps i den nasjonale utvelgelsen - etter en evighet med kvalifiseringsrunder.

Nå går debatten flere steder på nett om Avramov står for en av de dårligste MGP-fremføringene i historien.

Og det er ikke det at vinnerlåta «Illusion» er så mye verre enn andre låter fra Melodi Grand Prix. Problemet er bare at Krassimir Avramov har tatt noe som er dårlig i utgangspunktet - og gjør en kjempeprestasjon med å foredle det på verst tenkelige måte.

Uling i falsett

Avramov har bakgrunn fra pantomime, men ifølge sin offisielle hjemmeside la han teateret på hylla da han ikke lenger klarte å holde tysst. Dermed utviklet han sin egen særegne sangstil i falsett.

I vinnerlåta fra helgens finale er det lett å tenke at falsettsangeren aldri burde ha gitt opp pantomimen. Her synges det nemlig ute av både takt og tone. Skjønt, ordet «synge» er kanskje å ta i. Det er det mer snakk om hundeuling for alle pengene - før det mot slutten minner mer om en ambulanseutrykning i innpakningen til en slags etno-opera.

Spill låta på full guffe, og se hver en katt og hund skygge banen i en kilometers radius. Om du ser for deg Robin Hood som gjør et mislykket forsøk på å imitere Tingeling, får en idé om hva vi snakker om.

Likevel fikk Krasimir Avramov hele 55 prosent av stemmene lørdag, og skal representere Bulgaria i Moskva i mai.

Konkurrerer ikke mot Alexander

Sjansen er imidlertid stor for at vår egen Alexander Rybak og Bulgarias Krassimir Avramov slipper å konkurrere mot hverandre.

Norge skal først på banen i den andre semifinalen den 14. mai, mens Avramov blant annet skal møte Sverige og Island i den første semifinalen 12. mai. Derfra bør Krassimir Avramov med låta «Illusion» aldri komme.

Klikk på videoen under for å se Bulgarias bidrag til Melodi Grand Prix. Og om du ikke orker å sjekke ut hele låta, får du et godt inntrykk om du hører det siste minuttet av Krassimir Avramovs bidrag.

Hva synes du om låta? Skriv inn din mening i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy