Bare bilistene i sør betaler for nye E6

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pDet er bare bilistene i Sør-Norge som må betale bompenger for å kjøre på nye E6 som er under bygging fra Svinesund til Kirkenes. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen deler av veistrekningen er allerede ferdigbygget. I Sør-Norge skal 75 prosent av kostnadene finansieres av bompenger, men nord for Stjørdal tar staten regningen.

– Det er ingen av veiprosjektene langs E6 i Nord-Norge som har bompengefinansiering i dag, bekrefter Lars Aksnes, utbyggingsdirektør i Vegdirektoratet, overfor Aftenposten.

Aksnes begrunner det med at det er for få bilister i Nord-Norge som bruker veien, og at det derfor ikke er lønnsomt å drive bomstasjoner der.

Bård Hoksrud, medlem av Transport- og kommunikasjonskomiteen for Fremskrittspartiet, mener ordningen er urimelig.

– Det er i Sør-Norge det er trafikkgrunnlag for å kreve inn bompenger, og det er årsaken til at det er folk her som blir flådd, fastslår han.

Kyst- og fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) er derimot tilhenger av at bilistene i sør betaler for veien, mens de i nord slipper.

– Det er atskillig flere folk i sør å dele regningen på. Staten bruker også veldig mye penger på veibygging i Sør-Norge, i tillegg til det som brukes på jernbane, påpeker Pedersen som også er nestleder i Ap. (©NTB)

Personvernpolicy