Bare bilistene i sør betaler for nye E6

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pDet er bare bilistene i Sør-Norge som må betale bompenger for å kjøre på nye E6 som er under bygging fra Svinesund til Kirkenes. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen deler av veistrekningen er allerede ferdigbygget. I Sør-Norge skal 75 prosent av kostnadene finansieres av bompenger, men nord for Stjørdal tar staten regningen.

– Det er ingen av veiprosjektene langs E6 i Nord-Norge som har bompengefinansiering i dag, bekrefter Lars Aksnes, utbyggingsdirektør i Vegdirektoratet, overfor Aftenposten.

Aksnes begrunner det med at det er for få bilister i Nord-Norge som bruker veien, og at det derfor ikke er lønnsomt å drive bomstasjoner der.

Bård Hoksrud, medlem av Transport- og kommunikasjonskomiteen for Fremskrittspartiet, mener ordningen er urimelig.

– Det er i Sør-Norge det er trafikkgrunnlag for å kreve inn bompenger, og det er årsaken til at det er folk her som blir flådd, fastslår han.

Kyst- og fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) er derimot tilhenger av at bilistene i sør betaler for veien, mens de i nord slipper.

– Det er atskillig flere folk i sør å dele regningen på. Staten bruker også veldig mye penger på veibygging i Sør-Norge, i tillegg til det som brukes på jernbane, påpeker Pedersen som også er nestleder i Ap. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus