- Kan være avgjort 14. mars

VINNER DE?: Lars Tjærnås tror ikke noen lag tar igjen Manchester United i kampen om ligagullet nå. Foto: Reuters/Scanpix
VINNER DE?: Lars Tjærnås tror ikke noen lag tar igjen Manchester United i kampen om ligagullet nå. Foto: Reuters/Scanpix

<pLars Tjærnås frykter at serien kan være så godt som avgjort allerede 14. mars. Med nok en seier hjemme, og Liverpools poengtap i helgen er ledelsen på hele syv poeng. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United-Blackburn 2-1:

Rooney og Ronaldo fikset seier for serielederne over Blackburn, men seieren satt lengre inne enn den har gjort den siste tiden.

- Det er lenge siden United har fått såpass tøff motstand, og det var en kamp som sto og vippet en god stund. Blackburn var også uheldig. Først da de traff stolpen og så da de ble snytt for straffe.

- Når det er sagt så vinner United fortjent og er best, men det er lenge siden de slapp inn mål og ble såpass utfordret. De har en fantastisk evne til å vinne når det ikke går på skinner, og de ser mer og mer ut som en vinner for hver uke som går.

Tjærnås tror ikke det er mulig for United å rote bort seriegullet nå.

- I verste fall tror jeg at serien kan være så godt som avgjort 14. mars, dersom United slår Liverpool hjemme. Jeg tror uansett ikke det er mulig for noen å ta de igjen nå, jeg ser ikke for meg at de roter bort syv poeng mer enn Liverpool.

SE PREMIER LEAGUE PÅ ABC TV

Aston Villa-Chelsea 0-1:

Guus Hiddink fikk en både spillemessig og resultatmessig kjempestart i sin managerkarriere i Chelsea. Nicolas Anelkas scoring ble avgjørende, og Lars Tjærnås mener det var stor forbedring fra prestasjonene den siste tiden.

- Chelsea vant fortjent, og stjernene jobbet hardere enn de har gjort i det siste. Kampen viste også at det går an å bruke Drogba og Anelka sammen. Laget var gode mot Villas dyktige kantspillere, og spesielt backene til Chelsea var flinke til å holde kantspillerne til motstanderen feilvendt.

- For Villas del så det ut som om man merket at det var den tredje kampen på seks dager. Det så ut til at det ble tungt da de skulle kjøre kampen i andre omgang, de hadde ikke det ekstra giret.

Han tror ikke Villa får en knekk av tapet i kampen om fjerdeplassen.

- Jeg tror ikke de blir nervøse, de er fortsatt det laget med klart minst forventningspress. De har hatt en dårlig uke hvor de røk ut av FA-cupen, de spilte uavgjort hjemme i UEFA-cupen og de tapte hjemme mot Chelsea. Men jeg tror de tar Arsenal i kampen om fjerdeplassen slik de ser ut med skadene til lagene nå. Champions League koster også krefter for Arsenal, så det er fordel Villa der.

Arsenal-Sunderland 0-0:

Arsenal fikk nok et svakt resultat på hjemmebane i forhold til ambisjonene som å ende blant de fire beste i serien.

- Jeg synes jeg sier det samme etter hver hjemmekamp for Arsenal. De har et stort spillemessig og sjansemessig overtak i kampen, men det er ikke godt nok å bare ikke tape slike kamper.

- Slik jeg ser det har de to store problemer. De mangler en ordentlig avslutter, og de har en stall som er veldig sårbar for de skadene de har. Jeg er forundret over at Wenger ikke har gjort noe med dette. Etter min mening hindret det dem fra å ta et mulig gull i fjor og i år kan det hindre dem fra å kvalifisere seg til Champions League.

Andrei Arsjavin debuterte for Arsenal lørdag, og Canal+-eksperten mener russeren gjorde sine saker bra.

- Han gjorde som man kunne forvente. Han kom til avslutninger og var kreativ. Jeg tror han blir bra for Arsenal. Både fordi han er en god spiller og fordi Wenger kan forme han. Han blir en suksess.

Liverpool-Manchester City 1-1:

Liverpool leverte en svak forestilling uten sin viktige kaptein Steven Gerrard i helgen, og dermed resulterte det i uavgjort for Rafa Benitez og hans lag. Nå er de hele syv poeng bak Manchester United på tabellen.

- Det var ikke ufortjent at City fikk 1-1 i denne kampen. Det var en svak prestasjon av Liverpool og et dårlig resultat for dem. De er fryktelig avhengig av Gerrard. Når de havnet under i denne kampen satt jeg med en følelse av at de hadde vunnet med Gerrard på banen, men ikke uten.

Og årsaken til det er enkel, mener Tjærnås.

- Det er for mange som ikke holder standarden om de skal bli best, avslutter han til ABC Nyheter.

Les også kommentaren: Glem gullet, Liverpool

Personvernpolicy