Rødt kort og stygge skader

UTVIST: Kevin Nolan ble helt korrekt utvist i oppgjøret mellom Newcastle og Everton søndag. Foto: AFP/Scanpix

<pOppgjøret på St. James' Park endte 0-0, men var fyllt med nerve, spenning og dramatikk. </p

Newcastle ligger og vaker like over nedrykksstreken, mens Everton ligger på en flott sjetteplass på tabellen. Kampen betydde med andre ord mye for begge lag, men av helt forskjelige årsak.

Og det ble både underholdende og fartsfylt fotball ut av det i søndagens kamp.

Etter kun ett minutts spill kom kampens første sjanse, og det var Everton som hadde den. Unggutten Dan Gosling la ut på et godt soloraid før han ladet kanonen fra litt utenfor 16-meteren. Skuddet gikk imidlertid like utenfor målet til Steve Harper i Newcastle-målet.

Få minutter senere var Everton-fansens optimisme fra åpningsminuttet snudd til fortvilelse da viktige Mikel Arteta gikk ned med det som så ut til å være en alvorlig kneskade. Han ble båret av banen og dermed lagt til en allerede lang skadeliste for de blåkledde.

Gode muligheter for Everton

Fram til spilte 20 minutter var det jevnt på St. James' Park, men da omgangen nærmet seg halvspilt fikk Everton en ny god mulighet. En corner havnet på hodet til Joseph Yobo, men Shay Givens erstatter i Newcastle-målet, Steve Harper, vartet opp med en meget god enhåndsredning.

Like etterpå kom Everton med et nytt forsøk da Phil Jagielka smalt til på volley, men skuddet gikk utenfor.

På dette tidspunktet kjørte bortelaget kampen, og etter 22 minutter var det bare en årvåken Harper som hindret Jo da han ble spilt fri.

Idet kampen rundet en halv time var Everton igjen på farten, og nå var det Jack Rodwells tur til å misbruke en sjanse fra corner. Ballen havnet hos en umarkert Rodwell på fem meter, men avslutningen ble reddet på streken.

Stor sjanse for Løvenkrands

Nå skjedde det mye på St. James' Park, og like etter var det Newcastle som burde tatt ledelsen. Danske Peter Løvenkrands ble spilt pent fri og sto umarkert på 16 meter. Avslutningen var derimot ikke av det gode slaget, og gikk utenfor Tim Howards høyre stolpe.

Og med dette tok hjemmelaget mer kontroll over begivenhetene.

Ryan Taylor fikk blant annet til et godt frispark fra 20 meter som ikke var langt unna Howards venstre kryss. Keeperen hadde vært totalt utspilt om den hadde gått under tverrlegger.

Med 41 minutter på klokken havnet ballen i mål for Newcastle etter et innlegg, men det ble korrekt annulert for angrep på keeper.

Nolan så rødt

Og så - etter 43 minutter ødela Kevin Nolan for både seg selv og egne lagkamerater. Den tidligere Bolton-spilleren hoppet inn mot Victor Anichebe med knottene først og plantet dem i leggen på Everton-spilleren. Dommer Lee Mason gjorde det eneste riktige da han sendte Nolan i dusjen med et direkte rødt kort.

Etter å ha prøvd å spille videre måtte også Anichebe forlate banen med skade, og han ble da den andre spilleren David Moyes mistet i første omgang.

Og etter hele syv tilleggminutter var en underholdende og fartsfylt første omgang over på Tyneside.

Offensive bytter

I pausen gjorde vikarierende Newcastle-manager Chris Hughton ett bytte da han satte inn populære Jonas Gutierrez for Damien Duff, og få minutter inn i omgangen kom også Obafemi Martins inn hos et Newcastle-lag som ut fra dette bar bud om at de ønsket å score mål med ti mann.

Men det var Everton som skapte omgangens første mulighet da Yobo skjøt like over fra 15 meter etter corner.

Den neste perioden av kampen skapte Newcastle noen små farligheter og gjorde opp for den tallmessige forskjellen på banen med knallhard og oppofrende jobbing.

Utover i omgangen foregikk mer og mer av spillet i områder som var godt unna noen av målene, og den andre halvdelen av kampen ble ikke like underholdende som den første.

Men da kampen nærmet seg sine siste ti minutter kom Alan Smith inn for Newcastle og gjorde sin sesongdebut etter å ha vært skadet lenge. Han holdt på å gjøre det helt store få minutter senere da han nesten nådde fram på et innlegg i feltet til Everton.

Kampen ebbet imidlertid ut uten noen scoringer, et resultat begge lag kan være tålelig fornøyd med ut fra spill og sjanser.