Liverpools gullhåp tynt etter Bellamy-scoring

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Craig Bellamy satte heldig inn 1-0 til Manchester City på Anfield, men Dirk Kuyt utlignet tolv minutter før slutt. Ett poeng var imidlertid to for lite for Liverpool. Nå leder Manchester United med syv poeng.Foto: EPA/Scanpix.
SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Craig Bellamy satte heldig inn 1-0 til Manchester City på Anfield, men Dirk Kuyt utlignet tolv minutter før slutt. Ett poeng var imidlertid to for lite for Liverpool. Nå leder Manchester United med syv poeng. Foto: EPA/Scanpix.

<pCraig Bellamy scoret mot sin gamle klubb Liverpool, og selv om Dirk Kuyt utlignet, ble kampen en ny nedtur for Merseyside-giganten. Manchester United har kontroll på Premier League.</p

PREMIER LEAGUE (26. runde)

Fulham – West Bromwich 2-0 (0-0). F: Bobby Zamora (61), Andrew Johnson (72). T: 22.394.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Erik Nevland spilte 10 minutter som innbytter.

Liverpool – Manchester C. 1-1 (0-0). L: Dirk Kuyt (78). M: Alvaro Arbeloa (selvmål 51). T: 44.259.

Newcastle – Everton 0-0. T: 47.683. Rødt kort: Kevin Nolan (43), Newcastle.

Spilt lørdag:

Arsenal – Sunderland 0-0. T: 60.104.

Aston Villa – Chelsea 0-1 (0-1). C: Nicolas Anelka (19). T: 42.585.

John Carew spilte 20 minutter som innbytter for Aston Villa.

Bolton – West Ham 2-1 (2-0). B: Matthew Taylor (10), Kevin Davies (11). W: Scott Parker (66). T: 21.245.

Manchester U. – Blackburn 2-1 (1-1). M: Wayne Rooney (23), Cristiano Ronaldo (60). B: Roque Santa Cruz (32). T: 75.000.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Middlesbrough – Wigan 0-0. T: 24.020.

Stoke – Portsmouth 2-2 (0-0). S: James Beattie (str. 78, 80). P: Niko Kranjcar (75), Ryan Shawcross (selvmål, 90). T: 27.000.

Spilles mandag: Hull – Tottenham.
(NTB)

Liverpool–Manchester City 1–1.

Craig Bellamy ble innkjøpt som en mulig løsning på Liverpools spissproblem i 2006, men floppet og ble solgt ett år senere.

I dag var han igjen tilbake på Anfield – som Manchester City-spiller. Og hvilken "takk for sist" det holdt på å bli.

Bellamy sendte City i føringen med et heldig skudd like etter pause – og så lenge ut til å bli matchvinner.

Men Liverpool er blitt beryktet for enorm moral denne sesongen. Det slo til igjen.

Drøyt ti minutter gjensto da Dirk Kuyt satte inn utligningsmålet, og sikret ett poeng. Det var imidlertid to for lite for gulljaktende Liverpool.

Nå ligger alt i hendene på Manchester United.

Savnet Gerrard – igjen

Det var ikke veldig mye i Liverpools spill i ettermiddagens høydepunkt på Anfield som minnet om en gullkandidat. Savnet av skadede Steven Gerrard ble synlig igjen, og mot et godt Manchester City slet Fernando Torres & co. lenge med å skape sjanser.

– Jeg er veldig skuffet, for når du spiller hjemme, må du vinne. Og særlig slik situasjonen er nå, sa Liverpool-manager Rafa Benítez etter kampen.

Det burde stått 1–0 etter halvspilt første omgang. City-målvakt Shay Given var helt utspilt da Albert Riera fikk avsluttet fra fire-fem meter, men Micah Richards sto på streken og avverget baklengsmål.

Etter er halvtime regisserte Stephen Ireland en glimrende bortekontring. Midtbanemannen satte selv i gang angrepet, løp over halve banen, og ble spilt fri av Robinho, men avslutningen gikk svakt rett på Pepe Reina.

Bellamy sa takk for sist

Fire minutter etter pause traff City mål.

Craig Bellamys skudd endret retning via Liverpools Arbeloa, og ballen snek seg i mål i lengste hjørne bak sjanseløse Reina. Det sto 0–1.

Liverpool hadde avgjort sine to siste Premier League-kamper, mot Portsmouth og Chelsea, helt i sluttminuttene – begge etter scoringer av Fernando Torres.

Torres scoret også to da klubben slo Manchester City i fjor høst etter en utrolig snuoperasjon, men det var Dirk Kuyt som scoret seiersmålet den gang.

Syv poeng opp til United

I dag var Kuyt igjen mannen å stole på.

Benayoun slo inn mot Torres, som traff dårlig, men sendte ballen videre til Kuyt. Nederlenderen dyttet inn 1–1.

Men Liverpools press de tolv siste minuttene var aldri nok til å overliste Shay Given.

– Vi hadde sjanser, men Given var meget god, sa Rafa Benítez.

Liverpool ble kanskje snytt for straffe da ballen traff en City-hånd inne i feltet, men dommeren lot spillet gå.

– Jeg så det ikke, og jeg vil ikke se det. Vi får ikke gjort noe med det, sa Benítez.

Han gir ikke opp gullkampen, selv om helgen ble en ny triumfferd for Manchester United.

Med gårsdagens 2–1-seier over Blackburn og dagens to tapte Liverpool-poeng leder Sir Alex Ferguson & co. med syv poeng ned til erkerivalen på 2. plass – tolv runder før slutt. 14. mars møtes lagene på Old Trafford.

Nå må det et aldri så lite mirakel til for å frata United et nytt seriegull.