Festivalen i snøbyen

Ingeborg Selnes var en av mange artister som gjorde en fin figur for by:Larm-publikummet.
Ingeborg Selnes var en av mange artister som gjorde en fin figur for by:Larm-publikummet.

<pDen 12. utgaven av by:Larm er nå historie. Det andre bransjetreffet i Oslo bød på musikalske utfordringer i snøføyka.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld ble vinneren av årets StatoilHydro-stipend utropt, hvor Mathias Eick strakk det lengste strået i konkurranse med by:Larm-favoritter som Harrys Gym, The New Wine, New Violators og Rockettothesky, for å trekke frem noen av de sterkeste utfordrerne.

I tillegg ble tidligere Alarm-general Svein Bjørge utropt som årets bylarmer, en pris som tidligere blant annet har gått til Joachim Haugland (Smalltown Supersound-gründer) og artist Askil Holm. Bjørge, har lang fartstid fra bransjen, de siste årene mest synlig som en av bakmennene i SteinkjerFestivalen.

I løpet av de siste dagene har tigerstaden bokstavelig talt kokt over av konserter, og by:Larm alene har alene vært involvert i mer enn 500 konserter siden onsdag. Delegater fra inn- og utland har trasket gatelangs mens snøen har lavet ned, noe som spesielt de mange internasjonale delegatene har funnet eksotisk.

Med så mange konserter på programmet skal det noe til for at alle de håpefulle talentene lykkes i å nå ut med sine musikalske budskap. Blant konsertene som ABC Nyheter overvar, fant vi både positive overraskelser og skuffende nedturer, mens andre leverte uinteressante sett.

Pipedream

Sub Scene, Oslo - fredag 20. februar 2009

Det er mulig at Pipedream har funnet en form som fungerer for dem når de jobber med låtmaterialet sitt i studio. Men for de rundt 40 ungdommene som kom for å se dem på Sub Scene, eneste by:Larm scene med fri aldersgrense, oppnådde bandet aldri mer enn høflig applaus for sine mildt sagt ordinære låter.

Pipedream er nemlig et band som er totalt ribbet for originalitet, og fremstår som et hvilket som helst wannabee-band fra de siste 15-20 årene. Musikken har sin forankring i den alternative rocken, men av sorten som ikke fungerte spesielt bra på midten 90-tallet da de flese var inspirert av grunge-scenen. Formelen fungerer fremdeles ikke spesielt godt, og i dette sjiktet er det ingenting ved Pipedreams uttrykk som hever dem over noen av sine forgjengere. Seksmannsbandet synes i tillegg å ha hentet et riff eller tre fra tidlig U2, men uten irenes fengende melodilinjer som senere skulle gjøre dem til verdens største band.

Det er ikke min hensikt å knuse Pipedreams drøm om heder og ære, men verken denne by:Larm-konserten eller gruppens opptreden på Norwegian Underwood i Frognerbadet sist sommer underbygger at Pipedream har noe spesielt å fare med. Dette er med andre ord et band som har skuslet bort to unike sjanser til å presentere seg for større folkemengder.

Forhåpentligvis fungerer låtene til Pipedream bedre på plate. Enn så lenge bør disse seks musikerne vurdere å ta en helomvending i sitt musikalske uttrykk for ikke å drukne i havet av kjellerband uten egen identitet som det går 40 av på dusinet.

(Karakter: 2 av 6)

Ingeborg Selnes

Oslosalen, Folkets Hus, Oslo - fredag 20. februar 2009

Ingeborg Selnes er et ungt stjerneskudd fra Bodø som trakterer både sang, piano og låtskriving med kløkt. På Osloscenen på Folkets Hus avslørte hun fredag kveld for by:Larm-publikummet at hun aldri hadde spilt på et flygel før, og var tilsynelatende så begeistret for dette at hun klarte å fengsle de tilstedeværende med sin glødende utstråling.

Selnes' pianobaserte uptempo-låter avduket riktignok ingen spontane hitsingler, men det er likevel noe i hennes uttrykk som tilsier at hun kan nå langt med en liten finjustering av sitt uttrykk.

Ingeborg Selnes og hennes stødige band gjorde en god figur fra scenen, det eneste som trekker litt ned er at selv om det gjennom hele det halvtimes lange settet låt bra, så var det vanskelig å skille den ene låten fra den andre.

Konkludert er det likevel ingen tvil om at Selnes' er et talent, noe hun tidligere har vist gjennom fjorårets flotte debutalbum «The Zoo».

(Karakter: 4 av 6)

Personvernpolicy