- Vil samarbeid med Livni

VIL SAMARBEIDE: Benjamin Netanyahu, som leder det konservative Likud skulle søndag ettermiddag møte Livni fra sentrumspartiet Kadima til nye samtaler om en koalisjon.(Foto: Scanpix)
VIL SAMARBEIDE: Benjamin Netanyahu, som leder det konservative Likud skulle søndag ettermiddag møte Livni fra sentrumspartiet Kadima til nye samtaler om en koalisjon.(Foto: Scanpix)

<pIsraels påtroppende statsminister Benjamin Netanyahu er overbevist om at han skal få med seg rivalen Tzipi Livni i en samlingsregjering. De to vil komme til en forståelse, spår en partifelle av Netanyahu.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jerusalem (NTB-AFP): Netanyahu, som leder det konservative Likud skulle søndag ettermiddag møte Livni fra sentrumspartiet Kadima til nye samtaler om en koalisjon. Likudparlamentarikeren Sylvan Shalom sa søndag morgen til israelsk kringkasting at han trodde samtalene ville føre fram.

– Vi akter å danne en regjering som har et så bredt grunnlag som mulig. Det er ikke noe problem å finne politiske fellesnevnere, og vi kan komme fram til forståelse, framhold Shalom overfor den israelske hærens kringkasting.

Livni, som er avtroppende utenriksminister, har tidligere sagt at hun ikke vil ha noe med en høyredominert koalisjon å gjøre. Men israelske medier tror Netanyahu vil forsøke å lokke henne til samarbeid med løfter om en framtredende plass i den nye regjeringen.

Israels president Shimon Peres ba sist fredag formelt om at Netanyahu forsøker å danne ny regjering. Kadima vant ett mandat mer enn Likud i valget på ny israelsk nasjonalforsamling 10. februar, men Tzipi Livni greid ikke å skape grunnlag for en regjeringsdannelse. (©NTB)

Personvernpolicy