Ny nedtur i Arsjavins debut

<p><span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">DEBUTERTE:</span> Men til tross for et par friske forsøk fra Andrej Arsjavin, klarte aldri Arsenal å overliste Sunderland-keeper Marton Fulop. Dermed ble det nok et poengtap.</p><p>Foto: AFP/Scanpix. </p>
DEBUTERTE: Men til tross for et par friske forsøk fra Andrej Arsjavin, klarte aldri Arsenal å overliste Sunderland-keeper Marton Fulop. Dermed ble det nok et poengtap. Foto: AFP/Scanpix. 

<pMen en rusten russer viste lovende tendenser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PREMIER LEAGUE (26. runde)

Arsenal – Sunderland 0-0. T: 60.104.

Aston Villa – Chelsea 0-1 (0-1). C: Nicolas Anelka (19). T: 42.585.
John Carew spilte 20 minutter som innbytter for Aston Villa.
Bolton – West Ham 2-1 (2-0). B: Matthew Taylor (10), Kevin Davies (11). W: Scott Parker (66). T: 21.245.
Middlesbrough – Wigan 0-0. T: 24.020.
Stoke – Portsmouth 2-2 (0-0). S: James Beattie (str. 78, 80). P: Niko Kranjcar (75), Ryan Shawcross (selvmål, 90).
Senere kampstart: Manchester U. – Blackburn (18.30).
Spilles søndag: Fulham – West Bromwich, Liverpool – Manchester C., Newcastle – Everton.
Spilles mandag: Hull – Tottenham.
(NTB)

Arsenal–Sunderland 0–0.

Knapt tre uker etter at Andrej Arsjavins overgang fra Zenit St. Petersburg til Arsenal endelig kom i havn, fikk den russiske EM-giganten sin debut fra start – mot relativt formsterke Sunderland i en kamp Arsenal ”måtte” vinne for å henge med i toppen.

Og til tross for at han tydelig trenger kamptrening før han finner toppformen, viste Arsjavin lovende tendenser i løpet av den drøye timen han spilte.

Det var imidlertid ikke nok. For Arsenal imponerte ikke voldsomt spillemessig – og sløste grovt med sjansene.

Dermed ble det en ny nedtur.

Les også: Kunstmål ga Hiddink en drømmestart

Mer enn nok sjanser

Robin van Persie burde fikset hjemmeledelse etter ti minutter. Nederlenderen kom igjennom, fullstendig alene med Sunderland-målvakt Marton Fulop, men avslutningen gikk svakt på gal side av stolpen.

Ikke lenge etter var Arsjavin på farten. Han fintet seg innover i banen og avfyrte et farlig skudd fra 20 meter, bare for å se Fulop varte opp med en flott redning.

Fulop gjorde en glimrende kamp, og var dagens mann på Emirates. Da Arsjavin fant Nicklas Bendtner med et godt innlegg, var han på pletten helt nede ved stolperoten igjen.

Arsenal manglet stjernespiss Emmanuel Adebayor (åtte ligamål) med skade. I hans fravær holdt ikke avslutningene høy nok klasse – og det var en midtstopper som kanskje kom nærmest seiersmålet.

Kolo Touré fikk to svære sjanser like før pause. Først fikk han en heading reddet på streken. Deretter sto Fulop imot hans avslutning fra kort hold.

Seks poeng bak Villa

Men Sunderland jobbet knallhardt kampen ut, og slapp ikke Arsenal til mange alvorlige farligheter i annen omgang. Men Carlos Vela burde avgjort kampen for hjemmelaget.

Kvarteret før slutt sto innbytteren plutselig helt alene. Avslutningen var imidlertid elendig.

Det oppsummerte dagen for vertene. Mens Sunderland tok et sterkt bortepoeng, og utvidet rekken sin til fire strake ligakamper uten tap, ble det nok en nedtur for Arsenal.

Med sitt fjerde uavgjortresultat på rad – hvorav de tre siste har endt 0-0 – misbrukte Arsène Wengers menn sjansen til å ta et jafs oppover tabellen, etter at Aston Villa tapte 0–1 for Chelsea og falt til 4. plass.

Dermed lyder avstanden opp til Champions League-plass på seks poeng. Sunderland ligger på 10. plass.

Personvernpolicy