Ventetiden øker på sykehusene

VENTER LENGER: Pasientene måtte vente i gjennomsnitt to dager mer i 2009 enn i 2006 på å få behandling. (Illustrasjonsfoto: Coloubox)
VENTER LENGER: Pasientene måtte vente i gjennomsnitt to dager mer i 2009 enn i 2006 på å få behandling. (Illustrasjonsfoto: Coloubox)

<pVentetiden fortsetter å øke på norske sykehus. I fjor måtte pasienter vente i snitt én dag lenger enn året før for å få behandling. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Pasientene måtte vente i gjennomsnitt to dager mer enn i 2006, skriver Dagsavisen. Den gjennomsnittlige ventetiden for spesialistbehandling var i fjor på 73 dager, viser tall Norsk pasientregister la fram fredag.

Rusmiddelbrukere var den pasientgruppen som hadde mest økning i ventetid. Ventetiden økte med tre dager for tverrfaglig spesialisert behandling av rusmiddelbrukere.

– Vi må se økningen i ventetidene på bakgrunn av at stadig flere pasienter henvises til spesialisthelsetjenesten og at det er en økning på rundt 15 prosent i antallet ventende pasienter. Dette må få oss til å spørre om vi har fordelt oppgavene riktig, sier assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til avisen

Det er imidlertid én pasientgruppe som kan glede seg over tallene. Ventetida for barn og unge under 23 år i psykisk helsevern har gått ned med åtte dager fra 2007 til 2008. (©NTB)

Personvernpolicy