Ventetiden øker på sykehusene

VENTER LENGER: Pasientene måtte vente i gjennomsnitt to dager mer i 2009 enn i 2006 på å få behandling. (Illustrasjonsfoto: Coloubox)
VENTER LENGER: Pasientene måtte vente i gjennomsnitt to dager mer i 2009 enn i 2006 på å få behandling. (Illustrasjonsfoto: Coloubox)

<pVentetiden fortsetter å øke på norske sykehus. I fjor måtte pasienter vente i snitt én dag lenger enn året før for å få behandling. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Pasientene måtte vente i gjennomsnitt to dager mer enn i 2006, skriver Dagsavisen. Den gjennomsnittlige ventetiden for spesialistbehandling var i fjor på 73 dager, viser tall Norsk pasientregister la fram fredag.

Rusmiddelbrukere var den pasientgruppen som hadde mest økning i ventetid. Ventetiden økte med tre dager for tverrfaglig spesialisert behandling av rusmiddelbrukere.

– Vi må se økningen i ventetidene på bakgrunn av at stadig flere pasienter henvises til spesialisthelsetjenesten og at det er en økning på rundt 15 prosent i antallet ventende pasienter. Dette må få oss til å spørre om vi har fordelt oppgavene riktig, sier assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til avisen

Det er imidlertid én pasientgruppe som kan glede seg over tallene. Ventetida for barn og unge under 23 år i psykisk helsevern har gått ned med åtte dager fra 2007 til 2008. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus