Nordmann fryktes omkommet i Nordsjøen

Den savnede 18-åringen falt over bord fra «Arctic Swan» tidlig i ettermiddag, ifølge Dagbladet. Leteaksjonen etter mannen fortsetter natt til lørdag. FOTO: Privat
Den savnede 18-åringen falt over bord fra «Arctic Swan» tidlig i ettermiddag, ifølge Dagbladet. Leteaksjonen etter mannen fortsetter natt til lørdag. FOTO: Privat

<pLeteaksjonen etter den 18-årige nordmannen som falt over bord fra en fisketråler utenfor Shetland fredag ettermiddag, fortsetter natt til lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det blir med redusert styrke. Mørket og vanskelige værforhold i Nordsjøen gjør det vanskelig å lete etter Ålesund-gutten med full styrke. Tråleren 18-åringen var ute med, samt noen flere båter, vil imidlertid lete.

– Overflatesøket er avsluttet for kvelden, det fikk jeg nettopp beskjed om. Men noen båter leter fortsatt i sjøen der de mener det er mest aktuelt, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt til NTB ved 20-tiden fredag.

Kollegaene leter

– Jeg har nettopp snakket med skipperen om bord på tråleren gutten var ute med, og han vil så klart fortsette å lete utover natten. Det vil flere båter også gjøre, sier operasjonslederen.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk inn et nødanrop fra den norske båten Arctic Swan klokken 12.30. Båten befant seg da nordøst av Shetland

Store redningsstyrker ble satt i aksjon, men uten å finne 18-åringen. Ifølge bt.no fant redningsmannskapene en sko flytende i vannet etter en stunds leting. Søket ble da konsentrert rundt det området.

Lørdag morgen er det aktuelt å bruke en fisketråler i håp om å finne den savnede.

– Det er blant annet aktuelt å tråle etter ham for å se om det er mulig å fange ham opp. Det er blitt gjort tidligere med heldig utfall, sier Verdal.

Vanskelige forhold

Værforholdene i Nordsjøen vanskeliggjør også letearbeidet. Utover fredagen ble forholdene verre og verre.

– Det er grovere sjø nå enn det var tidligere. Da blir det vanskelig. Med mørket i tillegg, blir det veldig vanskelig å identifisere noe man ser flytende i sjøen, sier Verdal til NTB.

Hovedredningssentralen på Shetland koordinerer leteaksjonen. Ifølge VG Nett skal det ha vært 16 personer om bord på tråleren da mannen falt over bord.

Personvernpolicy