Nordmann fryktes omkommet i Nordsjøen

Den savnede 18-åringen falt over bord fra «Arctic Swan» tidlig i ettermiddag, ifølge Dagbladet. Leteaksjonen etter mannen fortsetter natt til lørdag. FOTO: Privat
Den savnede 18-åringen falt over bord fra «Arctic Swan» tidlig i ettermiddag, ifølge Dagbladet. Leteaksjonen etter mannen fortsetter natt til lørdag. FOTO: Privat

<pLeteaksjonen etter den 18-årige nordmannen som falt over bord fra en fisketråler utenfor Shetland fredag ettermiddag, fortsetter natt til lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det blir med redusert styrke. Mørket og vanskelige værforhold i Nordsjøen gjør det vanskelig å lete etter Ålesund-gutten med full styrke. Tråleren 18-åringen var ute med, samt noen flere båter, vil imidlertid lete.

– Overflatesøket er avsluttet for kvelden, det fikk jeg nettopp beskjed om. Men noen båter leter fortsatt i sjøen der de mener det er mest aktuelt, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt til NTB ved 20-tiden fredag.

Kollegaene leter

– Jeg har nettopp snakket med skipperen om bord på tråleren gutten var ute med, og han vil så klart fortsette å lete utover natten. Det vil flere båter også gjøre, sier operasjonslederen.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk inn et nødanrop fra den norske båten Arctic Swan klokken 12.30. Båten befant seg da nordøst av Shetland

Store redningsstyrker ble satt i aksjon, men uten å finne 18-åringen. Ifølge bt.no fant redningsmannskapene en sko flytende i vannet etter en stunds leting. Søket ble da konsentrert rundt det området.

Lørdag morgen er det aktuelt å bruke en fisketråler i håp om å finne den savnede.

– Det er blant annet aktuelt å tråle etter ham for å se om det er mulig å fange ham opp. Det er blitt gjort tidligere med heldig utfall, sier Verdal.

Vanskelige forhold

Værforholdene i Nordsjøen vanskeliggjør også letearbeidet. Utover fredagen ble forholdene verre og verre.

– Det er grovere sjø nå enn det var tidligere. Da blir det vanskelig. Med mørket i tillegg, blir det veldig vanskelig å identifisere noe man ser flytende i sjøen, sier Verdal til NTB.

Hovedredningssentralen på Shetland koordinerer leteaksjonen. Ifølge VG Nett skal det ha vært 16 personer om bord på tråleren da mannen falt over bord.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus