Åtte års forvaring for Bhatti

Arfan Q. Bhatti ble dømt til åtte års forvaring i Borgating lagmannsrett, men kan allerede neste år gå på gata forutsatt god oppførsel. FOTO: Scanpix
Arfan Q. Bhatti ble dømt til åtte års forvaring i Borgating lagmannsrett, men kan allerede neste år gå på gata forutsatt god oppførsel. FOTO: Scanpix

<pBhatti ble kjent skyldig i et av fem drapssforsøk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arfan Q. Bhatti ble fredag ettermiddag dømt til åtte års forvaring av Borgating Lagmannsrett.

Dette er samme dom som han fikk i tingretten i juni ifjor, men minstetiden på fire år er satt ned til tre år og fire måneder, skriver Dagbladet.no.

Bhatti var torsdag tiltalt for fem drapsforsøk, men ble bare funnet skyldig i ett av dem. Siktelsen omhandlet også skudd mot et hus der en T5PC-topp befant seg 1.august 2006.

Bhattis forsvarer, John Christian Elden, skriver i sms til Dagbladet at det positive med dommen er at Bhatti kan være ute på gata igjen etter sommeren, forutsatt at han oppfører seg bra. Det negative er at retten har gitt bemyndelse til videre forvaring. Elden påpeker at det vil være aktuellt å anke dette punktet. o

En dom for drapsforsøk kvalifiserer vanligvis ikke til forvaring, men aktoratet la fredag stor vekt på at Bhatti er en så stor trussel at samfunnet bør beskyttes mot han, skriver NTB.

- Det viktigste for Bhatti et at han er blankt frifunnet for et forhold han nektet for å ha noe med å gjøre overhodet, sa Elden til Dagbladet torsdag ettermiddag.

Bhatti er den første i Norge som har blitt tiltalt for å ha brutt de nye terrorbestemmelsene i straffeloven. I juni i fjor ble han i Oslo tingrett dømt til åtte års forvaring, men ble frikjent for terrortiltalen.

Personvernpolicy