Storberget trekker hijab-vedtaket

<strong>SNUDDE:</strong> Justisminister Knut Storberget gjorde full retrett i hijab-saken. Foto: Scanpix
SNUDDE: Justisminister Knut Storberget gjorde full retrett i hijab-saken. Foto: Scanpix

<p Justisminister Knut Storberget bekreftet i dag at regjeringen trekker hijab-vedtaket. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har i dag besluttet å ikke gå videre med forslaget. Dette har vært en vanskelig sak, sa Storberget på en pressekonferanse fredag.

Han viser til at det den siste tiden har vært omfattende debatt rundt hijab-saken.

– Vi har hørt på befolkningen, vi har hatt grundige diskusjoner i partiene og i partigruppene på Stortinget. Det er bakgrunnen for at vi nå har valgt å stanse den videre prosessen med forslaget som Politidirektoratet hadde fremlagt, sa Storberget.

Tiltak

Han gjorde det klart at målet med hijabforslaget var å sikre økt rekruttering til politiet fra minoritetsgrupper.

– Justisdepartementet og regjeringen vil fortsette med tiltakene som er satt i verk og vi vil sette i gang nye tiltak for å sikre og bedre rekrutteringen av minoriteter. Dette er veldig viktig, sa Storberget videre.

Justisministeren tok selvkritikk og sa det er viktig med en politisk forankring i en slik sak.

Selvkritikk

– Det tar vi selvkritikk på. Jeg mener det er en vanskelig sak som setter sterke følelser i sving og som gjør at debatten kan fremstå som mer anspent enn den fortjener, sa Storberget, som innrømmet at prosessen burde ha blitt grundig behandlet av regjeringspartienes stortingsgrupper først.

Storberget sa at han ikke hadde konkludert i hijab-saken da notatet ble lagt fram 4. februar. Fremleggelsen av notatet i form av en pressemelding på departementets hjemmeside skal ha blitt gjort av statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik. Storberget vil ikke kritisere dem.

– Dette er mitt og mitt ansvar alene, slo han fast, og gjorde det klart at saken ikke vil få konsekvenser for Aas-Hansens og Tajiks stillinger i departementet. (©NTB)

Personvernpolicy