Ble bitt av student – krever 36 millioner kroner

<pEn 29 år gammel student i Bergen krever 36 millioner kroner i erstatning fordi han ble bitt av en medstudent.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken begynte i Bergen tingrett torsdag. En 23 år gammel medstudent er tiltalt for å ha bitt 29-åringen i øyenbrynet på et nachspiel 7. september i fjor.

23-åringen beklager og innrømmer hendelsen, og sier det var en spontan reaksjon av et slag i ansiktet. 23-åringen erkjenner ikke straffskyld, men vil dekke 29-åringens legeutgifter, skriver Bergensavisen.

29-åringen sier at det var traumatisk å bli bitt, og at han fikk nedsatt syn i to uker etter hendelsen. 29-åringen frykter nå at han ikke klarer å gjennomføre masterstudiene og få seg en godt betalt lederjobb i næringslivet, og at han må klare seg til livets opphold med bare en bachelorgrad i stedet. Det er ingen fin framtid, mener 29-åringen, som har regnet seg fram til et framtidig inntektstap på 15,9 millioner kroner og 20 millioner kroner i oppreisning.

29-åringen hevder videre at han fikk infeksjon i såret og utviklet psoriasis etter bittet.

Aktor i saken, politiinspektør Sidsel Isachsen, er forundret over størrelsen på kravet.

– Er dette realistisk? Tøver du nå? spurte hun 29-åringen.

– Jeg har ikke helt finregnet på det framtidige inntektstapet, svarte 29-åringen, og måtte innrømme at han ikke var helt på linje med rettspraksis.

Erstatningssummer i tilsvarende voldssaker i Bergen tingrett har vært på rundt 13.000 kroner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus