Argentina utviser holocaustfornekter

<pArgentina utviser den katolske biskopen Richard Williamson, som nekter for at nazistenes jødeutryddelser fant sted.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Williamson har fått beskjed om å forlate landet innen ti dager eller bli deportert, opplyser innenriksdepartementet i Argentina torsdag. Fram til midten av februar ledet Williamson et seminar i Argentina.

Om lag 6 millioner jøder ble drept under holocaust. Den britiske biskopen hevder derimot at det ikke fantes gasskamre i nazistenes konsentrasjonsleirer, og at det ikke var flere enn 300.000 jøder som ble drept i leirene.

Williamson ble nylig rehabilitert av pave Benedikt, men Vatikanet har gjort det klart at holocaustfornektelse er utålelig, og krever at han trekker tilbake sine påstander. Williamson sier han trenger mer tid til å vurdere saken. (©NTB)

Personvernpolicy