Blodbad på fotballbane i Guatemala by

<pSeks fotballspillende ungdommer ble drept og 14 skadd da en bande angrep dem i utkanten av Guatemala by onsdag kveld denne uka.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medlemmer av en av de beryktede gjengene i Guatemala skjøt mot spillerne. En 16 år gammel gravid jente ble drept, men legene klarte å redde det ufødte barnet. Bakgrunnen for angrepet var ikke kjent.

Guatemala, Honduras og El Salvador er blant de mest voldelige landene i Latin Amerika. I fjor ble det drept 6.200 mennesker bare i Guatemala.

Guatemala har en befolkning på rundt 13 millioner. Drapsraten er høyere enn i Mexico som har en befolkning på 110 millioner mennesker. Mexico registrerte i fjor et rekordhøyt antall drap, nemlig 5.600, altså 600 drap færre enn i Guatemala.

Volden i Guatemala skyldes flere forhold, men omfattende narkotikatrafikk, utbredt fattigdom og et korrupt politi er sterkt medvirkende. Samtidig har landet mange ungdomsbander, Las maras, som er kjent for sin terrorisering i byene, spesielt hovedstaden Guatemala by. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus