Drømmestart for Saarinen

Aino-Kaisa Saarinen vant dagens 10-kilometer. Foto: Scanpix.
Aino-Kaisa Saarinen vant dagens 10-kilometer. Foto: Scanpix.

<pFinske Aino-Kaisa Saarinen fikk en drømmestart og ble verdensmester på 10 kilometer klassisk i VM på ski torsdag. De norske løperne skuffet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Størmer Steira var best av de norske jentene på 6.-plass. Hun ble slått av den finske gullvinneren med 46,3 sekunder. Therese Johaug ble nummer 10, Marit Bjørgen nummer 16, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på 20.-plass.

Marianna Longa fra Italia gikk inn til sølv, mens Justyna Kowalczyk fra Polen tok bronsemedaljen.

– Dette er drømmen ble virkelighet. Jeg har alltid ønsket meg VM-gull, men jeg måtte kjempe for seieren. Det var ikke noe jeg fikk gratis. Mot slutten følte jeg meg veldig sterk, og da gikk jeg bare for gullet, sa den finske jenta.

De norske ledene slo fast at den norske innsatsen ikke var bra nok.

Marit Bjørgen fikk en tung dag og havnet helt nede på 16.plass. Foto: ScanpixMarit Bjørgen fikk en tung dag og havnet helt nede på 16.plass. Foto: Scanpix

– Jeg kan ikke si meg 100 prosent fornøyd med dette, men vi visste på forhånd at det var fire løpere som det ville bli vanskelig å slå, sa sportssjef Åge Skinstad til NRK.

Åpnet bra

Kristin Størmer Steira hang med i teten hele veien, men tapte også litt til de aller beste hver kilometer.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg er godt fornøyd med dette. Rent teknisk var dette et av de beste klassiske løp jeg har gått, sa Størmer Steira.

– Jeg er kommet godt i gang i mesterskapet, og det er helt klart at det er andre distanser som passer bedre for meg i dette mesterskapet, sa hun til NRK.

– Dette var bedre enn forrige helg i Valdidentro, slo Therese Johaug fast etter 10.-plassen.

– Kroppen føles bra, så når jeg får på meg skøyteski og distansen blir noen kilometer lenger, tror jeg dette kan bli bra. Det er et vanvittig høyt nivå, og derfor er jeg fornøyd med prestasjonen. I det hele tatt var det en grei dag for oss. Nå er vi passe revansjsugne, sa ungjenta.

I gang

– Jeg trengte en gjennomkjøring, og nå er jeg i alle fall i gang med mesterskapet, sa Marit Bjørgen. Hun var aldri med og kjempet blant de beste.

– Jeg åpnet greit, men fikk det tøft etter hvert. Dette var veldig tungt, sa hun til NRK.

Bjørgen innrømmet også at hun var spent etter mageondet hun har slitt med. Derfor hadde hun heller ingen forhåpninger.

– Nå gjelder det å se framover. Jeg må være optimist etter dette, mente Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt tidlig i løpet og stivnet.

– Dette var en skuffende start, og jeg hadde ikke dagen. Etter fallet som var min egen skyld, stivnet jeg helt. Dette må jeg bare glemme så fort som mulig, sa hun.

– Størmer Steira var bra, Therese Johaug middels, og de andre endte, ikke så overraskende, langt bak, oppsummerte kvinnetrener Egil Kristiansen åpningsdistansen i VM.

– Jeg er selvsagt ikke fornøyd med at vår beste er på 6.-plass, la han til overfor NRK. (©NTB)

Personvernpolicy