Nerver foran stjerneshowet

Store Oscar-statuer blir gjort klar til søndagens galla. (Foto: Scanpix)
Store Oscar-statuer blir gjort klar til søndagens galla. (Foto: Scanpix)

<pMens arrangørene holder kortene tett inntil brystet i et forsøk på skape ny spenning rundt Oscar-utdelingen, øver skuespillere seg på stolte seierstaler – og tapre tapssmil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor sendte seertallene sjokkbølger inn i Oscar-prisens arrangørstab. Showet ble det minst sette gjennom historien. Det har ført til at årets arrangører jobber febrilsk med å lokke nye seere til søndagens show. Hemmelighetskremmeriet rundt utdelingen er derfor stort.

Hugh Jackman leder showet. (Foto: Scanpix)Hugh Jackman leder showet. (Foto: Scanpix)

Blant annet er identiteten til de som skal introdusere vinnerne, ennå ikke offentliggjort.

- Vi vil utvilsomt ta noen dristige valg, sier Sid Ganis, som holder i trådene.

Tidligere har man ofte hatt en komiker til å lede showet, men i år er den australske skuespilleren Hugh Jackman, kjent for sine sang- og danseferdigheter, valgt som vert.

- Det er for tidlig å gi noen detaljer, men det blir nok sang og dans, ja. Det at de valgte meg, viser at det blir et annerledes show, sier Jackman selv.

«OL-nerver»

Fra filmen «Slumdog Millionaire» (Foto: SF Norge)Fra filmen «Slumdog Millionaire» (Foto: SF Norge)

Mens man altså prøver å bygge opp spenningen rundt selve rammen for showet, har skuespillerne sine helt naturlige nerver.

- Jeg føler meg som en idrettsmann som alle venter skal hente hjem en gullmedalje fra OL. Jeg håper ikke det indiske folk blir for skuffet hvis jeg ikke kommer hjem med en pris, sier filmkomponist AR Rahman. Han er nominert for filmmusikken i bestselgeren «Slumdog Millionaire», om den indiske fattiggutten som mot alle odds vinner storpremien i et spørreprogram.

«Slumdog» har gått verden over, men Rahman har lenge vært kjendis i India, der han har komponert musikk til Bollywood-filmer i stor skala.

Grusomt

Den 59 år gamle veteranen Meryl Streep, som tidligere har vunnet to Oscar-priser, tar imidlertid heller ikke lett på prisutdelingen.

- Det er forferdelig å tape. Du føler at du ikke har gjort noen god jobb, sier hun.

Meryl Streep er spent. (Foto: Scanpix)Meryl Streep er spent. (Foto: Scanpix)

- Det er en ære å bli nominert, det er virkelig det. Men du føler deg dårligere når du taper enn du gjorde før du ble nominert, innrømmer Streep, som er nominert for sin rolle i det etiske dramaet «Doubt».

- Jeg har vært her så mange ganger, og tapt så mange ganger, at jeg virkelig tror jeg er blitt flink til å innta en verdig mine, Jeg er blitt flink til å skjule min skuffelse, sier storfavoritt Kate Winslet. Hun er nominert for sin rolle i etterkrigsdramaet «The Reader».

- Jeg har perfeksjonert den merkelige zen-roen i blikket du må ha når navnet ditt ikke blir ropt opp, sier hun.

Winslet har tidligere vært nominert fem ganger. Og alle gangene har hun forlatt festen uten det glitrende trofeet.

Nå spår de fleste at hun får gjennomslag på sitt sjette forsøk.

Gjenoppstått

Andre storfavoritter er Mickey Rourke, «gjenoppstått» fra sin glansperiode på 1980-tallet. Rourke har vært langt nede både privat og profesjonelt.

Men Hollywood elsker sine «comeback-kids», og venter med spenning på om 56 år gamle Rourke vinner prisen for beste skuespiller for sin rolletolkningen i filmen «The Wrestler».

- Sjekk ut våre filmanmeldelser her

Personvernpolicy