Sønderknust Ingstadbjørg

Anne Ingstadbjørg fikk problemer på stående, måtte ut i en strafferunde og dermed endte Norge på fjerdeplass på torsdagens mixedstafett i VM i skiskyting.  Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Anne Ingstadbjørg fikk problemer på stående, måtte ut i en strafferunde og dermed endte Norge på fjerdeplass på torsdagens mixedstafett i VM i skiskyting.  Foto: Heiko Junge / SCANPIX

<p– Så vondt inni meg kan jeg ikke huske å ha hatt det før, sa en gråtkvalt Anne Ingstadbjørg (29) etter ødelagt løp og norsk gullglipp på mixedstafett i skiskytter-VM.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medaljene
Medaljeoversikt i skiskytter-VM etter 7 av 11 øvelser:
GullSølvBronse
Norge313
Tyskland231
Sverige110
Frankrike100
Russland012
Slovenia010
Kroatia001

Med toppet lag av de tilgjengelige løperne (Emil Hegle Svendsen har vært syk), hadde Norge gull i sikte. Eneste lille usikkerhetsmoment var normalt skuddsikre Anne Ingstadbjørg.

Og 29-åringen sviktet.

– Klart jeg føler meg som syndebukken. Det er helt forferdelig, kjempet Ingstadbjørg fram i fortvilelsen.

Brast i gråt

Umiddelbart etter målgang brast hun i gråt. Og lenge etter at Lars Berger (29) var sendt ut håpløst langt etter (1.50 minutt), sto en strigråtende Ingstadbjørg hengende på gjerdet i målområdet.

Tårene strømmet fortsatt da trønderen rakrygget gikk fra intervju til intervju etter at Tora Berger (27), hennes storebror Lars og VM-kongen Ole Einar Bjørndalen (35) hadde «reddet» fjerdeplass.

– På første runde gikk det greit, men jeg syntes ikke at jeg fikk gode svar av kroppen min videre i løpet. Da bomskuddene kom, ble jeg litt satt ut, men fortsatt var jeg på hogget, sa Ingstadbjørg, som måtte den tunge turen innom strafferunden etter miss på tre ekstraskudd på den stående serien.

Totalt måtte hun bruke fem ekstraskudd. Tora Berger skjøt feilfritt på første etappe og gikk Norge til tet. Lars Berger (2 bom) og Ole Einar Bjørndalen (3 bom) gikk sterke etapper i sporet for Norge.

På rad og rekke kom lagkameratene bort for å trøste ulykkesfuglen fra Meråker.

– Dæm e gla’ ti mæ læll.

Fransk mester

Idrettssjef Per Arne Botnan (39) sa at Ingstadbjørg, selv med missen torsdag, ikke har gått seg ut av stafettlaget for kvinner lørdag.

– Nå tar vi Anne med tilbake til hotellet og sender henne i dusjen. Etter at hun får spist middag og litt sjokolade, ordner nok dette seg. Vi skal få henne på beina igjen, sa Botnan.

I fjor nedprioriterte Norge mixedstafetten i Östersund-VM og stilte med fire debutanter. Da hadde Ingstadbjørg «lim» under skiene og vekslet sjette sist på startetappen. Men hun slo tilbake med en sterk etappe på kvinnestafetten et par dager senere.

– Folk har misset på stafettetapper før og kommet tilbake. Jeg skal nok greie det, jeg også, sa den tapre trønderjenta på sin vanskeligste dag som idrettsutøver noensinne.

Firkløveret Marie Laure Brunet (20), Sylvie Bacaert (33), Vincent Defrasne (31) og Simon Fourcade (24) gikk Frankrike inn til nasjonens første VM-gull på mixedstafett foran Sverige og forrige verdensmester Tyskland.

PS. På tidenes første mixedstafett i Khanty Mansijsk-VM i 2005, var Ingstadbjørgs forlovede, Stian Eckhoff (29), med på den dårligste norske mixedstafetten i VM med 10.-plass – også han med fem ekstraskudd og en strafferunde. (©NTB)

Personvernpolicy