Advarer mot krig foran Clinton-besøk

USAs utenriksminister Hillary Clinton fotografert i Indonesias hovedstad Jakarta tidlig torsdag. Hun skulle senere samme dag til Sør-Korea. der Nord-Korea hilser velkommen med å minne om sin evne til full krig. Foto: Reuters/Scanpix
USAs utenriksminister Hillary Clinton fotografert i Indonesias hovedstad Jakarta tidlig torsdag. Hun skulle senere samme dag til Sør-Korea. der Nord-Korea hilser velkommen med å minne om sin evne til full krig. Foto: Reuters/Scanpix

<pNord-Korea minnet torsdag om at landets styrker er klare til krig. Advarselen til Sør-Korea ble sendt ut få timer før USAs utenriksminister Hillary Clinton kom på offisielt besøk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har flere ganger de siste ukene truet med sin evne til å legge Sør-Korea i aske. Ordkrigen har pågått mens etterretningskilder mener Nord-Korea gjør seg klar til å skyte opp sin største rakett så langt. Analytikere mener ordbruken og rakettutskytingen er et forsøk på å fange USAs oppmerksomhet.

– Den sørkoreanske presidentens gruppe av forrædere bør ikke glemme at Nord-Koreas folkehær er forberedt på en fullstendig konfrontasjon på alle områder, sier en militær talsmann til det offisielle nyhetsbyrået KCNA.

Utenriksminister Clinton sa i Tokyo tirsdag at en nordkoreansk rakettutskyting vil være svært lite behjelpelig. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus