Advarer mot krig foran Clinton-besøk

USAs utenriksminister Hillary Clinton fotografert i Indonesias hovedstad Jakarta tidlig torsdag. Hun skulle senere samme dag til Sør-Korea. der Nord-Korea hilser velkommen med å minne om sin evne til full krig. Foto: Reuters/Scanpix
USAs utenriksminister Hillary Clinton fotografert i Indonesias hovedstad Jakarta tidlig torsdag. Hun skulle senere samme dag til Sør-Korea. der Nord-Korea hilser velkommen med å minne om sin evne til full krig. Foto: Reuters/Scanpix

<pNord-Korea minnet torsdag om at landets styrker er klare til krig. Advarselen til Sør-Korea ble sendt ut få timer før USAs utenriksminister Hillary Clinton kom på offisielt besøk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har flere ganger de siste ukene truet med sin evne til å legge Sør-Korea i aske. Ordkrigen har pågått mens etterretningskilder mener Nord-Korea gjør seg klar til å skyte opp sin største rakett så langt. Analytikere mener ordbruken og rakettutskytingen er et forsøk på å fange USAs oppmerksomhet.

– Den sørkoreanske presidentens gruppe av forrædere bør ikke glemme at Nord-Koreas folkehær er forberedt på en fullstendig konfrontasjon på alle områder, sier en militær talsmann til det offisielle nyhetsbyrået KCNA.

Utenriksminister Clinton sa i Tokyo tirsdag at en nordkoreansk rakettutskyting vil være svært lite behjelpelig. (©NTB)

Personvernpolicy