Kjersti Graver er død

Kjersti Graver, forbrukerombud. Foto Inge Gjellesvik / NTB / SCANPIX.
Kjersti Graver, forbrukerombud. Foto Inge Gjellesvik / NTB / SCANPIX.

<pTidligere forbrukerombud, lagdommer Kjersti Graver er død, 63 år gammel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjersti Graver var forbrukerombud i åtte år fra 1987 til 1995. I 1995 ble hun utnevnt til dommer i Borgarting lagmannsrett. Fram til hun ble utnevnt til dommer var praktisk talt hele hennes karriere knyttet til forbrukerspørsmål.

Hun jobbet som forbrukerforsker i tre år ved det nederlandske Swoka-instituttet i Haag, som leder av juridisk avdeling i Forbrukerrådet og var før dette ansatt i Forbruker- og administrasjonsdepartementet.

Fra sine åtte år som forbrukerombud vil hun særlig bli husket for sin kamp mot kjønnsdiskriminerende reklame. Etter at hun gikk av som forbrukerombud ble hun styremedlem i Amnesty Norge. Graver satt også i EOS-utvalget, Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjenestene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus