– Storberget ukjent med hijab-vedtak

<pDa Justisdepartementet 4. februar offentliggjorde at bruk av hijab skulle tillates som del av politiuniformen, skjedde det uten justisministerens viten, melder NRK.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kanalen ble notatet lagt ut på departementets hjemmesider uten at justisminister Knut Storberget (Ap) var informert. Beslutningen ble fattet etter Politidirektoratets positive innstilling til hijab, og skal ifølge NRK ha vært drevet igjennom av statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik.

– Etter å ha mottatt Politidirektoratets vurdering, er det besluttet at politiets uniformsreglement skal endres slik at det gis anledning til bruk av religiøst hodeplagg sammen med politiuniformen, heter det i notatet som ble lagt ut på Justisdepartementets sider 4. februar.

Hijab-vedtaket skapte store politiske bølger og regjeringen måtte snu. Både Storberget og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har i ettertid medgitt at saken var for dårlig utredet.

Verken Storberget eller hans statssekretær Astri Aas-Hansen ville onsdag kommentere saken overfor NRK, og kanalen lyktes ikke i å komme i kontakt med Hadia Tajik. (©NTB)

Personvernpolicy