Brown avviser rykter om sin avgang

Storbritannias statsminister Gordon Brown. Foto: Scanpix
Storbritannias statsminister Gordon Brown. Foto: Scanpix

<pStorbritannias statsminister Gordon Brown avviser rykter om at han vil gå av for å bli global finansregulator. Ifølge ryktene står Labours nestleder Harriet Harman klar til å ta over.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brown sa på en pressekonferanse onsdag at det ikke fins og neppe vil bli opprettet en stilling som toppleder for et organ som skal regulere verdensøkonomien. Men ifølge The Guardian har hans tyske kollega Angela Merkel tatt til orde for å gi Brown en slik jobb.

En kommentator i The Guardian skrev denne uken at Merkel vil ha Brown som leder for en utvidet versjon av det internasjonale pengefondet kalt «IMF pluss».

– USAs president Barack Obama kan la seg overtale til å støtte en slik plan, mente kommentatoren.

Harriet Harman, som i dag er både nestleder i partiet og parlamentarisk leder for Labour i Underhuset, anklages ifølge avisen The Independent for å forsøke å skyve til side andre kandidater til å ta over etter Brown. En talskvinne for Harman avfeier dette blankt.

Men ifølge BBC vil nestlederen høyne sin profil ved å forberede en internasjonal kvinnekonferanse samtidig som toppmøtet i G20-gruppen av industriland og utviklingsland med raskt voksende økonomier holdes i London 2. april. (©NTB)

Personvernpolicy