Sesongens første seier for Hushovd

Seieren var Hushovds første for sitt nye lag, Cervélo Test Team. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP/Scanpix.
Seieren var Hushovds første for sitt nye lag, Cervélo Test Team. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pGlem Crédit Agricole! Rykende ferske Cervélo Test Team og Thor Hushovds (31) nye hjelperyttere er av en annen dimensjon og kan gjøre den norske spurtstjernen til en seiersmaskin.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Mer om
Mer sykkelstoff på Startsiden.

Den oppsiktsvekkende sterke innspurten på tredje etappe i Tour of California tirsdag kveld ser sykkelverden sjelden maken til. Total dominans fra 1,5 km, og sisteopptrekker Brett Lancaster (29) som tråkket verdens beste spurtere fullstendig i senk.

Bortsett fra kaptein Hushovd, som fikk servert sesongens første seier på sølvfat.

– Man kan trygt si at dette er nytt for meg. Vi må kanskje helt tilbake til Saeco-tiden for å finne tilsvarende kontroll av et lag slik vi viste. Flere ryttere i laget bidro med imponerende innsats, og vi hadde en maksimal dag, sa Thor Hushovd til NTB.

Gode hjelpere

Etappeseieren, som kom i Hushovds fjerde rittstart i 2009, kan han i første rekke takke Hayden Roulston (28), Dominique Rollin (26) og Lancaster for.

– I Crédit Agricole hadde vi mange gode individualister, men lagsamarbeidet var ikke alltid all verden. Nå har jeg et komplett lag rundt meg, mente Grimstad-mannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lancaster ble hentet til det nyopprettede Cervélo-laget fra gamle Team Milram foran lagets debutsesong.

– Dette er første gang vi jobber sammen, men jeg visste fra før at han er en stor mann. Jeg har sett ham samarbeide med Alessandro Petacchi og ønsket meg Lancaster til laget i høst. Men det satt ganske langt inne å få ham i boks.

Etter arbeidsseieren i det amerikanske griseværet, feiret Hushovd med dopingkontroll, pressekonferanse og massasje. Først godt utpå kvelden fikk han dele gleden med sine gode hjelpere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi spiste middag sammen og drakk et glass vin, blant andre sammen med Carlos Sastre. Han var svært fornøyd med at jeg vant. Seieren betyr at både laget og jeg får selvtillit. Det er tross alt et veldig sterkt felt vi kjører mot, slo Hushovd fast.

Spurtkanoner som Oscar Freire (nummer 2), Mark Cavendish (nummer 5) og Tom Boonen (nummer 13) ble slått. Lancaster trillet inn til sjetteplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjernen Lance

Lance Armstrong (37) er midt inne i sitt comeback og den store stjernen i rittet.

– Det myldrer av tilskuere her, selvsagt mye på grunn av Armstrong. Jeg snakker med Lance i feltet innimellom, men det blir korte samtaler. Været er så ufyselig at vi stort sett tenker på oss selv og har nok med å holde beina i gang.

– Har Armstrong gratulert deg med seieren?

– Nei, ikke ennå, men jeg vet han vil gjøre det i løpet av morgendagen. Han er alltid nøye med det.

Seieren er Cervélos annen i lagets korte historie etter Roger Hammonds triumf i Tour of Qatar tidligere i måneden.

– Men dette er et langt større ritt og dermed lagets største seier så langt, sa Thor Hushovd.

I fjor vant Hushovd en etappe i Tour Mediterraneen 13. februar. Det er fortsatt karrierens tidligste proffseier.

Sammenlagtlederen Levi Leipheimer (Astana) beholdt ledelsen på 24 sekunder til Michael Rogers (Team Columbia). Lance Armstrong (Astana) er nummer fire i sammendraget, mens Thor Hushovd er 61. (©NTB)