Finalister frustrert over favorisering

Flere andre finalister mener Tone Damli Aaberge favoriseres. Foto: Scanpix.
Flere andre finalister mener Tone Damli Aaberge favoriseres. Foto: Scanpix.

<pMelodi Grand Prix-finalister mener at de blir forskjellsbehandlet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lite gjennomtenkt av NRK, jeg synes det er helt forkastelig sier Melodi Grand Prix-finalist Espen Hana til VG Nett.

NRK har nemlig brukt en annen finalist, Tone Damli Aaberge, sitt bidrag Butterflies til kjenningsmelodi i VM-sendingene i kanalen.

- Det er helt hårreisende at NRK ikke skjønner at dette blir helt feil i forhold til de andre finalistene, sier Hana. Han legger til at han synes det har vært tendenser til favorisering av Aaberge og Alexander Rybak, en annen finalist, fra NRK sin side hele veien.

-De får komme på Grosvold og spilles mye på radioen. Jeg synes det er merkelig, spesielt at NRK gjør dette når de selv arrangerer Melodi Grand Prix. Dette er urettferdig for de andre deltagerne, sier han.

Hana er ikke den eneste finalisten som reagerer på dette, medfinalist Thomas Brøndbø mener at det er ingen tvil om at NRk favoriserer enkelte artister, og at det er merkelig at de gjør det rett før finalen.

- Vi i NRK Sporten har ingen interesse av hvem som vinner norske Melodi Grand Prix sier redaktør for VM-sendingene Jan Petter Saltvedt til VG Nett, og avviser dermed at kanalen favoriserer Aarberge. Han legger til at han klarterte med ledelsen i Melodi Grand Prix før sangen ble spilt og at det ikke var noe problem.

Han forteller videre at alle finalistenes sanger kan bli spilt overalt før finalen, og at noen rett og slett får mer radiotid enn andre. Saltvedt tviler på at folk kommer til å stemme mer på Aarberge selv om de har spilt sangen i VM-sendingene.

Han får medhold av prosjektlederen for Melodi Gran Prix i NRK, Stian Malme. Han forteller til VG Nett at alle deltagerne får samme behandling til låtene slippes, og at etter det er det opp til artistene å skaffe mest blest rundt seg selv.

Personvernpolicy