SAS-pilot «gikk i svart»

<pEn SAS-pilot måtte tas ut av tjeneste etter at han sa til passasjerene at de skulle til London, mens flyet i virkeligheten var på vei til Oslo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB): Flygeren var rammet av et illebefinnende, skriver Berlingske Tidende.

Han virket fullt og helt overbevist om at han var på vei til den britiske hovedstaden, og orienterte sine passasjerer om hvordan været var der. Han ble hentet ut av cockpiten før flyet tok av fra København, og umiddelbart brakt til lege.

- Han har fortalt at han begynte å svette, og at det plutselig svartnet for øynene hans. Han var fullstendig klar over at noe var galt, og han motsatte seg ikke at annenflygeren overtok kommandoen, sier kommunikasjonskonsulent Anne Mette Philipsen i SAS.

Ifølge selskapet er det for tidlig å si noe om hva som var årsaken til at flygeren fikk et illebefinnende. Men Philipsen avviser ifølge Berlingske Tidende at alkohol var innblandet i episoden på Kastrup mandag ettermiddag.

Flygeren er i begynnelsen av 50-årene, har vært ansatt i SAS i over 20 år og er kjent som en dyktig og rutinert pilot.

Avgangen ble bare rundt 20 minutter forsinket, og ingen av passasjerene ba om å få bytte fly etter episoden.

Personvernpolicy