Utlendinger får svi etter seksuelle overgrep i Italia

<pRumenere i Italia blir banket opp etter at utlendinger anklages for å stå bak en rekke seksuelle overgrep.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange italienere er opprørte etter at flere unge jenter er blitt voldtatt. Sist lørdag ble blant annet en tenåring voldtatt i en park i Roma, mens to andre ble utsatt for det samme i henholdsvis Milano og Bologna.

Rumenere, særlig rumenske sigøynere, har tidligere fått skylden får den økte kriminaliteten i Italia, og nå vokser raseriet igjen.

Natt til mandag stormet om lag 20 maskerte menn en pakistansk restaurant i Roma og gikk løs på en gruppe rumenere med kjepper.

En høyreorientert minister fyrte samme dag oppunder konflikten da han sa at enkelte voldtektsmenn burde legges på operasjonsbordet og kastreres.

– I noen tilfeller tror jeg ikke det er mulig med rehabilitering. Jeg mener at kjemisk kastrering kan være utilstrekkelig og at kirurgisk kastrering er den eneste muligheten som gjenstår, sier ministeren Roberto Calderoli til avisen La Stampa.

På den pakistanske kebabrestauranten endte det med at to rumenere måtte sendes til sykehus etter den hardhendte behandlingen. Angriperne er på frifot ettersom de klarte å stikke av før politiet kom. (©NTB)

Personvernpolicy