Bhatti benekter drapsforsøk – vedgår trusler

Arfan Bhatti (31) nektet straffskyld da ankesaken hans startet i Borgarting lagmannsrett mandag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Arfan Bhatti (31) nektet straffskyld da ankesaken hans startet i Borgarting lagmannsrett mandag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

<pArfan Bhatti (31) nektet straffskyld da ankesaken hans startet i Borgarting lagmannsrett mandag. Men han vedgikk trusler på ett av tiltalens punkter om drapsforsøk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arfan Bhatti står bare tiltalt for to drapsforsøk etter at han i fjor i Oslo tingrett ble frikjent for terrortiltale.

– Jeg er ikke skyldig i drapsforsøk, men erkjenner trusler, sa han da lagdommer Ellen Moe spurte hvordan han stilte seg til skyldspørsmålet.

Torpedooppdrag

Aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen, sa i sitt innledningsforedrag at de to forholdene Bhatti nå står tiltalt for, knytter seg til torpedooppdrag og innkreving av gjeld. Bhatti nekter å ha hatt befatning med ett av forholdene, hvor det ble skutt mot boligen til en mann i Bærum.

– Det var ikke Bhatti selv som skjøt. Vi vet at han ikke befant seg på stedet da skuddene ble avfyrt, sa Nicolaisen.

Påtalemyndigheten mener Bhatti fikk andre til å stå for skytingen natt til 31. januar 2006.

Bærumsmannen selv, hans kone og to barn befant seg i huset da skuddene ble avfyrt. Flere av dem gikk gjennom veggene, men ingen ble fysisk skadd.

Dømt for trusler

Bhatti vedgår imidlertid å ha skutt mot boligen til en av toppene i pyramideselskapet T5PC natt til 1. august 2006, men har forklart at han trodde huset sto tomt da skuddene falt. Han erkjenner derfor ikke skyld for drapsforsøk.

T5PC-toppen var ikke selv i boligen, men moren hans lå og sov i huset da det ifølge tiltalen ble avfyrt til sammen 17 skudd. Bhatti hevder han undersøkte grundig i forkant av skytingen og at han derfor var overbevist om at huset sto tomt.

Han ble i tingretten frikjent for drapsforsøk på dette punktet, men dømt for nettopp trusler.

Frikjent for terror

Bhatti ble frikjent for alle punktene som berørte terrorvirksomhet rettet mot USAs og Israels ambassader og synagogen i Oslo da den svært omtalte rettssaken ble avsluttet i Oslo tingrett i juni fjor. Likevel ble 31-åringen dømt til inntil åtte års forvaring, med en minstetid på fire år.

Den norsk-pakistanske mannen har sittet i varetekt i to og et halvt år. I lange perioder har han også sittet helt isolert i Norges strengeste fengsel, Ringerike fengsel. I fengslingsmøte etter fengslingsmøte har domstolen avslått 34-åringens krav om å slippe fri mens han venter på en endelig domsfellelse. (©NTB)

Personvernpolicy