Vil ha Karibia med i Afrika

Slik kan det nye Afrika se ut, om Muammar Gaddafi får drømmen sin oppfylt. Den nyvalgte lederen i Den afrikanske union ønsker å innlemme Jamaica, Haiti og Den dominikanske republikk i et Afrikas forente stater. Illustrasjon: Scanpix / Redaksjonen.
Slik kan det nye Afrika se ut, om Muammar Gaddafi får drømmen sin oppfylt. Den nyvalgte lederen i Den afrikanske union ønsker å innlemme Jamaica, Haiti og Den dominikanske republikk i et Afrikas forente stater. Illustrasjon: Scanpix / Redaksjonen.

<pLibyas leder Muammar Gaddafi vil ha karibiske øyer med i afrikansk union.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyas sterke mann Muammar Gaddafi tar til orde for å danne et Afrikas forente stater innen 2017. Med i den afrikanske unionen håper den 66 år gamle obersten å inkludere karibiske øyer med afrikansk befolkning.

Det melder BBC på nett.

I begynnelsen av februar inntok Gaddafi sin nye stilling som leder av de 53 landene i Den afrikanske union (AU). Lederskapet i AU gir obersten god anledning til å profilere seg selv og sine visjoner og vyer for kontinentet.

I en tale i Libyas hovedstad Tripoli sa Muammar Gaddafi at han håper at både Haiti, Jamaica og Den dominikanske republikk vil være med i Afrikas forente stater.

Det kontroversielle forslaget begrunnes med at innlemmelsen av de karibiske øyene kan være med på å skape en bro mellom Afrika og Latin Amerika.

I tillegg til å danne en felles regjering for medlemslandene i AU, anbefaler den nyvalgte lederen i unionen å danne en afrikansk hær, innføre felles valuta samt utstede et afrikansk pass som gjør det mulig å reise fritt over hele kontinentet.

Personvernpolicy