Tilegnet målet til brannofre

DEN ENDELIGE AVGJØRELSEN: Her setter Tim Cahill inn 3-1 til Everton bak Aston Villas Brad Friedel. Everton avanserte til kvartfinalen. Cahill dediserte målet til ofrene for brannene som har herjet Australia de siste dagene.Foto: Reuters/Scanpix.
DEN ENDELIGE AVGJØRELSEN: Her setter Tim Cahill inn 3-1 til Everton bak Aston Villas Brad Friedel. Everton avanserte til kvartfinalen. Cahill dediserte målet til ofrene for brannene som har herjet Australia de siste dagene. Foto: Reuters/Scanpix.

<pEvertons Tim Cahill tilegnet målet sitt i 3-1-seieren over Aston Villa til ofrene for brannene som har herjet Australia den siste tiden.</p

5. runde i FA-CUPEN
Derby – Manchester U. 1-4 (0-2). D: Miles Addison (56). M: Nani (29), Darron Gibson (44), Cristiano Ronaldo (48), Danny Welbeck (81). T: 32.103.
Everton – Aston Villa 3-1 (2-1). E: Jack Rodwell (4), Mikel Arteta (str. 24), Tim Cahill (76). A: James Milner (str. 8). T: 35.439.
John Carew spilte hele kampen for Aston Villa.
Spilt lørdag:
Blackburn – Coventry 2-2 (1-0). B: Roque Santa Cruz (2), Christopher Samba (90). C: Aron Gunnarsson (61), Michael Doyle (76). T: 15.053.
Sheffield U. – Hull 1-1 (1-1). S: Greg Halford (7). H: Kamil Zayatte (34). T: 22.283.
Swansea – Fulham 1-1 (0-1). S: Jason Scotland (52). F: Garry Monk (selvmål, 44). T: 16.573.
Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Erik Nevland spilte 75 minutter.
Watford – Chelsea 1-3 (0-0). W: Tamas Priskin (69). C: Nicolas Anelka (75, 77, 90). T: 16.851.
West Ham – Middlesbrough 1-1 (0-1). W: Herita Ilunga (83). M: Stewart Downing (22). T: 33.658.
4. runde, omkamp:
Spilles mandag: Arsenal – Cardiff.
Vinneren møter Burnley i 5. runde. (©NTB)

Australieren sto for målet som punkterte FA-cupkampen søndag. Han brøt Aston Villas rekke på 16 hjemlige kamper uten tap og tok sitt lag til FA-cupens kvartfinale for første gang på sju år.

– Jeg tilegner dette målet til alle menneskene som har mistet livene sine i brannene i Australia. Det setter virkelig ting i perspektiv, sa Cahill. Over 180 mennesker mistet livet i de voldsomme skogbrannene i Australia. Søndag var det nasjonal sørgedag i landet.

Everton tok ledelsen allerede etter fire minutter. 17-årige Jack Rodwell fikk kjempet ballen over mållinjen etter en corner, og kunne juble for sitt første mål for Evertons A-lag.

Villa svarte allerede i det som var lagets første ordentlige angrep i kampen. Gabriel Agbonlahor ble felt i boksen, og James Milner satte straffen sikkert i mål.

Etter 23 minutter kom kampens straffespark nummer to, som Mikel Arteta konverterte til 2-1 for Everton. Kvarteret før full tid avgjorde Cahill kampen da han ga Everton 3-1.

Sjanseløse Derby

Derby var sjanseløs i møtet med Manchester United. Gjestene fra førsteplass i eliteserien herjet med vertene fra mesterskapsserien, og vant 4-1.

Nani og åpnet scoringsfesten med et vakkert skudd fra rundt 20 meter, og Darron Gibson la på til 2-0 før hvilen. Cristiano Ronaldo og Danny Welbeck scoret for de røde djevlene i annen omgang, mens Miles Addison ga Derby et trøstemål.

Everton og United er sammen med Chelsea de tre lagene som er videre til kvartfinale. Fire av oppgjørene i femte runde gikk i helgen til omkamp.