NRK-ansatt siktet for seksuelt overgrep

SIKTET: En NRK-ansatt i 60-årene er siktet for å ha innledet et seksuelt forhold til en 14 år gammel jenta. FOTO: Scanpix
SIKTET: En NRK-ansatt i 60-årene er siktet for å ha innledet et seksuelt forhold til en 14 år gammel jenta. FOTO: Scanpix

<pEn NRK-ansatt skal ifølge siktelsen ha hatt et seksuelt forhold til en 14 år gammel jente.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ansatte og 14-åringen skal ha møttes da jenta var utplassert i NRK gjennom skolen, melder VG. Jenta skal ha forklart i politiavhør at forholdet mellom henne og NRK-veteranen varte over en periode på rundt tre år.

Tidrommet for når overgrepene skal ha skjedd er fremdeles ikke kjent. Først i fjor anmeldte jenta forholdet til politiet. Nå er 60-åringen siktet for å ha innledet et seksuelt forhold til jenta.

- Merket min sårbarhet

Ifølge kvinnen opptrådte mannen som en farsfigur hun raskt fikk tillit til.

- Jeg respekterte ham som et voksent menneske og jeg respekterte yrket hans, han jobbet tross alt i statskanalen, sier den nå myndige kvinnen til VG.

- Han merket raskt sårbarheten min og visste å benytte seg av den. I begynnelsen var han veldig snill, og han sa at jeg kunne ringe dersom jeg hadde behov for å snakke med et voksent og forståelsesfullt menneske. Jeg ble så glad for at det var noen som brydde seg, sier hun.

Mannen ble pågrepet og tatt inn til avhør mens han befant seg på jobb, og politiet fikk rettslig kjennelse til å ransake hans kontor.

Ikke suspendert

NRK-veteranen er ikke blitt suspendert fra jobben i NRK. Jentas bistandsadvokat Céline Bache-Wiig reagerer kraftig på dette.

- Jeg er veldig overrasket over at NRK lar en person som er siktet i en så alvorlig sak, fortsette i en jobb der han kan ha kontakt med barn og unge, sier Bache-Wiig.

Politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen ved Søndre Buskerud politidistrikt sier de ser svært alvorlig på siktelsen.


- NRK er gjort kjent med saken. Likevel er siktede fortsatt i full jobb, der det antas at han kan treffe mange unge, sier Thiis-Evensen.

- Har det tøft

I avhør har mannen nektet straffskyld etter siktelsen, men vedgått «nærhet» med jenta. Forsvarsadvokaten Oscar Ihlebæk sier at hans klient opplever situasjonen som svært vanskelig.

- Jeg kan si at min klient har det tøft, og vi anser dette som en spesiell sak med to sider. Utover det, ønsker vi ikke å kommentere denne saken på dette tidspunktet, sier Ihlebæk.

Statsadvokat Erik Førde forteller at mannen vil i løpet av kort tid bli tiltalt for seksuelle overgrep mot den da mindreårige jenta. Tiltalen vil være for brudd på sedelighetskapitlet i straffeloven.

- Noen få etterforskningsskritt gjenstår. Så vil det helt sikkert bli tatt ut tiltale, sier Førde.

Personvernpolicy